Vorige week maar weinig foto’s, maar deze week maakte ik dat weer ruimschoots goed. Met wat meer vrije dagen zijn er ook meer leuke dingen om op de gevoelige plaat vast te leggen… Dit keer wel veel boeken, ik maakte optimaal gebruik van mijn vrije tijd.

2014-07-06 09.14.13

Omdat ik het weekend had gewerkt had ik maandag lekker vrij. Heerlijk om dan even een dagje te relaxen. Ik deed wat huishoudelijke klusjes, maar het grootste gedeelte van de dag heb ik gelezen. Ik kon weer twee boeken op het lijstje bijschrijven. Vooral het boek van Simone van der Vlugt was weer een aanrader, de serie over Lois Elzinga is gewoon steengoed!!!

Hallo juli!!!Goh, 1 juli al… Eigenlijk niet te geloven dat er gewoon al een half jaar voorbij is!!! Juli is altijd een leuke maand. Omdat ik de 20e jarig ben zorg ik altijd dat ik dan vakantie heb, ik vind het gewoonweg niet leuk om op mijn verjaardag te moeten werken. Nog een kleine twee weken en dan heb ik heerlijk 3 weken vrij. Kan me er nu al op verheugen!!!

Family DuckDinsdag moest ik voor het werk een ritje maken naar Apeldoorn omdat ik nieuwe kleding voor mijn werk krijg. Ik ben nu eenmaal klein en heb dus de pech dat mijn broeken allemaal op maat moeten worden gemaakt en dat mouwen van truien/polo’s altijd veel te lang zijn. Er stond dus een behoorlijk rit op de planning. Schattig als je dan uitstapt en je wordt verwelkomd door de hele familie Duck.

Met Harriët en Fré…Omdat het zo ver rijden is en de afspraak misschien maar een uur duurde wilde er eigenlijk nog iets leuks aan vastplakken. Ik gaf een gil op Twitter en binnen een kwartiertje had ik ’s ochtends al iets met Harriët afgesproken. We lezen elkaars blog al bijna 10 jaar en twitteren ook al jaren samen. Tijd om elkaar eens eindelijk in het echt te ontmoeten. En wat was dat gezellig!!! Het was net alsof ik al jaren bij hen over de vloer kwam. We hebben gezellig zitten kletsen en zijn samen met Fréderique nog even de stad in geweest. Na met zijn allen te hebben gegeten werd het weer tijd om in de auto naar huis te stappen, ik had tenslotte nog een flinke rit voor de boeg. Maar eerst nog even een foto maken als bewijs… Doen we snel nog een keertje over!!!

AmigoOmdat vrijdag mijn standaard vrije dag is mocht ik donderdag het weekend al inluiden. Het was lekker warm weer, dus wat is er dan lekkerder dan dit te doen met een lekker koud pilsje. Ik vind Corona en Desperados heerlijke biertjes, maar ze zijn wel ontzettend prijzig. Ik heb een hele goede vervanger gevonden in Amigo van de Aldi. Gewoon proberen, ik weet zeker dat jullie het lekker zullen vinden!!!

Overspel…Vrijdag was het een bloedhete dag. Ideaal dus om in de bikini in de hangmat te duiken. Lekker onder de parasol met een muziekje op de achtergrond en een goed boek. Hoewel, goed… Ik las het nieuwe boek van Tatiana de Rosnay, maar eigenlijk was het een ontzettende domper. Heel ongeloofwaardig…

OerwoudToen ik achter iets in de container wilde gooien schrok ik toch wel… Ik was anderhalve week niet op mijn oprit geweest en deze was spontaan veranderd in een oerwoud. Pfff, hoe kan onkruid in hemelsnaam zó snel groeien? Flux kon zich er zo ongeveer in verstoppen. Ik heb twee keer een half uur op mijn hurken gezeten (Niet te doen in die hitte) en het is inmiddels zo goed als weg. Deze week toch maar eens met gif gaan spuiten. Ik heb er geen zin in om dat iedere twee weken te moeten doen…

Armband…Vrijdagavond stond er een etentje met mijn ploeg op de planning. Een van onze collegaatjes is naar een andere afdeling vertrokken en we moesten natuurlijk wel goed afscheid kunnen nemen. Dat collegaatje is overigens super creatief en aangezien we nieuwe werkkleding krijgen had ze een goede bestemming gevonden voor de oude kleding. Ze maakt er gewoon armbanden van!!! Ik krijg deze week ook nog een witte met een muzieknootje in ruil voor mijn oude kleding. Leuk aandenken toch?

De bibliothecaresse van AuschwitzIk was al ruim een maand in dit boek bezig en vond dat ik het nu eindelijk maar eens van mijn lijstje moest gaan schrappen. Ik ben altijd fan geweest van boeken die zich in de Tweede Wereldoorlog afspelen, maar in het begin had ik moeite om me door dit boek heen te worstelen. Toen ik echter op de helft was werd het toch wel interessant en gisteren kon ik dan ook boek 4 van deze week dichtslaan (Voor zover dat mogelijk is op een eReader).

De jongen op het houten kistjeDankzij de blog van Hetty kwam ik vandaag het boek ‘ De jongen op het houten kistje’ tegen. Wederom een boek over de holocaust en ditmaal een boek dat mij wel heel erg intrigeerde. Het vertelt het verhaal van Leon Leyson, een jongen die op Schindler’s lijst stond. Hierdoor heb ik de film vanmiddag meteen opgezocht en keek hem na 20 jaar nogmaals. Ik was 14 toen de film uitkwam en vond het toen nog best een moeilijke film. Veel wist ik ook niet meer… Net als het boek is de film zeer indrukwekkend en Schindler mag met recht een held genoemd worden. We mogen gewoonweg nooit vergeten wat er ruim 70 geleden is gebeurd…

Komende week staat er weer een werkweek van 6 dagen op de planning en zal er dus minder gefotografeerd worden. Je hoort mij daar trouwens niet over klagen hoor, ik maak zelf mijn planning, dus ik doe het me zelf aan. Ach, over 12 dagen begint mijn vakantie, dan kan ik lekker bijtanken…

Groetjes Zomer