Waar ik vorige week nog niet zoveel foto’s plaatste, puilt dit blogje deze week weer uit. Er zaten natuurlijk een paar prachtige dagen tussen qua weer en dat schreeuwt er dan om om lekker zomerse foto’s te maken.

Het is maar goed dat ik tussendoor al stukjes tekst typ, anders zit ik op zondagavond echt gigantisch lang achter de MacBook Pro. (Sinds deze week trouwens Evernote in gebruik genomen en dit is echt perfect om even snel een stukje te typen, op mijn MacBook Pro, iPad, iPhone of welke pc met internet dan ook.)
Mogelijk moeten jullie even verversen om ook de filmpjes in beeld te krijgen. Ik ben nog even op zoek naar een goed werkende plugin.

Planten aan de garage…Al jaren is de garage die in mijn tuin staat eigenlijk een doorn in mijn oog. Het ding is te smal om een auto in te zetten en eerlijk is eerlijk, ik gebruik hem dus alleen maar om rotzooi in op te slaan. Toen ik mijn huis kocht was het een vies grijs ding. Twee jaar geleden hing het grijs me zo de kont uit dat ik naar de Hubo ging en emmers met zachtgele (Parmesan) verf insloeg. Na een dagje verven leek de tuin al stukken lichter. Nu ben ik best wel handig, maar voor sommige dingen moet je gewoon het goeie materiaal hebben. Ik keek mijn oom eens lief aan en hij kwam maandagmorgen met een fatsoenlijke boormachine om de plantenbakken en haken die ik vorige week (Uiteraard bij de Action) kocht. ’s Middags ging ik al snel even naar de bloemiste en nam al twee hangplanten mee.

Heet!!!Omdat de bloemiste nog een nieuwe lading planten binnen moest krijgen ging ik dinsdagmiddag terug en zocht ook de vulling voor de bakken uit. Na een half uurtje was alles heerlijk kleurrijk. Het zweet liep in straaltjes langs me af, het was achter bloedheet. Maar het is nu gewoon een lust om in mijn tuintje rond te wandelen en ik had het er graag voor over. Heerlijk om buiten te zitten en te genieten van de kleurenpracht.

Plop!!!Ik heb normaal eigenlijk nooit bier in huis, maar het oog op de hitte nam ik vorige week al een sixpack Weizen mee. Niets lekkerder dan ’s avonds als het langzaam af begint te koelen lekker in de tuin te zitten en een ijskoud biertje te kunnen nuttigen. Ik zeg, die nemen we vaker mee!!!

John Lowe pijlen…Woensdag was het nog steeds verzengend heet en dat schreeuwt natuurlijk om het buitenleven. Al jaren spelen we met onze familie in de zomer menig potje darts en langzaam was ik wel aan nieuwe pijlen toe. Ik was niet de enige en met zijn allen gingen we gezellig naar de dartwinkel. Dit keer koos ik voor deze kleine pijltjes van John Lowe  met een gewicht van 25 gram. Het is even wennen, maar volgens mij gooi ik er dadelijk voor mijn doen wel weer aardig mee.

Regen…Donderdag was er helaas een omslag in het weer en het heeft hier echt gehoosd. Ongelofelijk hoeveel water er op een dag uit de hemel kan vallen. Enige voordeel was dat het in huis weer een beetje kon afkoelen… Ondanks dat ik braaf de rolluiken naar beneden laat als het zo warm is loopt ook in huis de  temperatuur redelijk snel op.

Fire with FireTja, en op zo’n regenachtige vrije dag zijn er niet zo heel veel leuke dingen te doen en ik kroop nog eens lekker op de bank met wat nieuwe series en filmpjes op de Apple TV. Na de nieuwe afleveringen van Pretty Little Liars en Graceland te hebben gekeken besloot ik Fire with Fire te kijken. Ik kreeg deze tip van mijn nichtje en tante en over het algemeen hebben wij wel dezelfde smaak qua films.
Nou, ze hadden niets teveel gezegd… Wat een ontzettend spannende film!!!

Speldjes…Deze week ontving ik niet alleen het certificaat van de adoptie van Robert L. Clausen op de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten, maar kreeg ik ook een speldje (Rechts). Vorige week kocht ik ook al het speldje (Links) van de begraafplaats in Brunssum, het was een vaderdagcadeautje, maar ik bestelde er ook eentje voor mezelf. Gewoon een tastbaar iets als teken van mijn adoptie.
Wanda en Yvonne vroegen me wat de adoptie nu precies inhoudt. Het is eigenlijk meer een symbolisch iets. Je maakt eenmalig een kleine donatie over en dan wordt er van je verwacht dat je met diverse herdenkingsdagen, zoals Dodenherdenking, Memorial Day, Poppy Day en Kerstmis een bloemetje legt. Gewoon een teken dat we ze niet vergeten zijn. Het onderhoud aan het graf hoeft niet door de adoptant te worden gedaan.

Bloemetjes…Als je iedere dag met je plantjes bezig bent zie je ze gewoon groeien. Maakte ik vorige week nog een klimrekje voor mijn ‘Suzanne met de mooie ogen’, vandaag is het al behoorlijk vol gegroeid. Het grootste genot is natuurlijk om de bloemen tevoorschijn te zien komen. Ik heb echt een aantal weken moeten wachten voor de witte Dipladenia echt bloemen had. Maar nu ziet het er ook prachtig uit!!! Ook in de hangplant die ik deze week kocht verschenen ineens hele grappige rode bloemetjes…

Embedly Powered


Sinds de nieuwe update van Instagram kunnen er ook filmpjes met een maximale lengte van 15 seconden gemaakt worden. Gewoon even de knop vasthouden om te filmen. Wil je niet de hele tijd hetzelfde in beeld, even loslaten en daarna weer verder filmen op een andere plaats. Ik maakte even een testfilmpje in mijn tuin. Grappig om even kort iets vast te leggen. Toch fijner dan Vine, 6 seconden is toch vaak net iets te kort.

Gyros…In het kader van #watetenwevandaag plaatste ik maar weer eens een foto van mijn diner. Lekker gyros met ijsbergsla en een beetje knoflooksaus in een groot pitabroodje. Opa ook weer blij, want dit is altijd te veel voor 1 persoon en ik wandelde dus ook even met een bordje bij hem langs.

Kleine vosToen ik vrijdagavond naar buiten zat te kijken zag ik ineens iets in de tuin fladderen en ik kon niet direct zien wat het was. Gewapend met mijn iPhone liep ik stilletjes naar buiten en zag ik deze vlinder, een Kleine vos, om mijn hangplant heen cirkelen. Meneer of mevrouw, who knows, was totaal niet bang want ik kon zomaar op enkele centimeters afstand een foto maken.
Op twitter kreeg ik ook al een reactie. Valt het jullie ook op dat er nog maar heel weinig vlinders zijn? Vroeger moest je de koolwitjes zo ongeveer van je afslaan, maar tegenwoordig zie je deze ook nog maar heel weinig. Ligt dat aan mij of lijkt het maar gewoon zo?

Embedly Powered


En maar weer eens een avondje darten. Jaja, we zijn allemaal gigantische sterren… Tja, ik moest natuurlijk filmen, dus de 180 van mij hebben jullie bij deze gemist. Beetje jammer… LOL

Ik heb ondanks dat het een paar dagen behoorlijk heeft geregend weer een hele leuke week achter de rug. Over 3 weken begint voor mij de zomervakantie en als ik eerlijk ben begin ik daar ook echt wel naar uit te kijken. Nu hopen dat het goede zomerweer weer terug zal komen!!!

Groetjes Zomer