Een weekje met soldaten, terrasjes pikken, permanente make-up en genieten van het mooie weer. Het was weer een week om door een ringetje te halen!!!

Robert L. ClausenDinsdag was het dan eindelijk zo ver. Na een aantal jaren gegevens uitzoeken over de door mij geadopteerde soldaat heb ik dinsdag een foto van hem ontvangen. Door leerlingen van de school waar Robert heeft gezeten werd onderzoek gedaan naar alle gesneuvelde soldaten van hun school waarna zij diverse plekken in Europa bezochten, waaronder Margraten. Ik kreeg een mapje met alle gegevens die zij tot nu toe hadden ontdekt, waaronder de foto uit zijn jaar boek. Ik heb de afspraak met de geschiedenisdocent dat hij nog meer gegevens voor me op zal gaan zoeken. Ik ben benieuwd wat ik nog allemaal te weten kom!!!

Middagje Kroniek…

Woensdag besloot ik samen met een vriendin na het werken spontaan om nog ‘even een terrasje te gaan pikken. Dat ‘even’ werd uiteindelijk ruim 4 uur waarin we genoten van een paar drankjes en heerlijk hapje. Raar, als iets zo onverwachts is, is het altijd heel gezellig. Bijna zonde als je dan weer naar huis moet gaan. (Donderdag maakte ik dat overigens ruimschoots goed toen ik weer met een lading collega’s op datzelfde terras belandde.) Jaja, we hebben het toch maar slecht met dit weer.

Nieuwe parasol…De buren kochten twee weken geleden een hele grote parasol en deze bleek van de Action afkomstig te zijn. Ik vond hem ideaal en laat hem nu net deze week in de aanbieding zijn. Vrijdagochtend even snel naar de Action waar ik de parasol en nog een zware parasolvoet meenam. Fijn zo groot, hij zet gewoon de hele hangmat in de schaduw, heerlijk om te lezen…

 2015-06-12 20.23.12Vrijdagavond was spannend voor me, ik kreeg eindelijk permanente make-up. Dat maar niemand mee zegt dat het geen pijn doet, want bij de verdovende prikjes kiepte ik al bijna van het bed af. Uiteindelijk ook nog met lidocaïnezalf gesmeerd en toen was het prima vol te houden. De bedoeling was om zowel boven als beneden een lijntje te tatoeëren, maar het lijntje beneden hebben we even een maandje uitgesteld. Het lijntje boven was nu wel even voldoende…

2015-06-12 20.31.52Oké, het was wel pijnlijk, maar uiteindelijk ben ik wel ontzettend tevreden. Even kijken hoe alles geneest, misschien dat het nog iets dikker wordt aangezet, maar tot nu toe zit het er echt retestrak op. Nu de zwelling een beetje is afgenomen ziet het er echt al prima uit. Ik weet zeker dat ik hier nog heel lang plezier van zal hebben!!!

Duiken?Omdat de oogleden eerst een beetje moeten genezen (Ik zag zaterdag echt uit als een bokser) mogen de ogen drie dagen niet nat worden. Niet douchen is met dit weer dus absoluut geen optie en ik bedacht een manier om toch gewoon onder de douche te kunnen gaan staan. Whahaha, lach maar, ik heb dus gewoon met een duikbrilletje onder de douche gestaan… Werkt prima!!! Zoals iemand op Twitter opmerkte, ‘Serena Kromowidjojo’… Hahahaha!!!!

#OITNBAangezien zaterdagochtend met ontzettend slecht weer begon kroop ik lekker op de bank met het nieuwe seizoen van Orange Is The New Black. Tja, ik ben nu eenmaal verslaafd en bingewatching en kon gewoonweg niet stoppen met kijken. Hoppa, binnen 1 dag gewoon heel seizoen 3 gekeken. Heerlijk!!!

First!!!Zondag genoot ik weer lekker van het mooie weer en ging ik ook weer aan de slag met de plantjes voor mijn moestuintje. Ik zette een paar tomaten- en aardbeienplanten in grote bakken. Die plantjes van de Albert Heijn en van de Action doen het echt prima. Nu hopen dat er ook nog vruchten aan komen. Ik had ook nog een grote aardbeienplant staan en deze voorzag me van de eerste aardbei van dit seizoen. Oh, eigen kweek is toch echt het allerlekkerste!!! Heerlijk zoet en fris… Hopen dat ik er dit jaar nog veel kan oogsten.

Frappuccino karamel…En als je zo lekker in de tuin aan het klungelen bent, is het ook prettig om iets lekker kouds te kunnen drinken. Ik maakte dus weer eens een lekker groot glas frappuccino karamel. Helaas had ik geen slagroom meer in huis, maar dit was ook al erg lekker. Volgens mij heb ik hier al eens het receptje gezet, maar omdat het zo makkelijk en lekker is plaats ik het nog maar een keertje.
Glas vullen met crushed ijs en een scheutje karamelsaus. 1 nespresso cupje (klein kopje) bij het ijs laten lopen zodat dit direct af kan koelen. Melk koud opschuimen en erbij gieten. Bovenop een toef slagroom en ter decoratie nog een beetje karamelsaus. Rietje en klaar!!!

Al met al een erg prettig weekje dus!!! Als de komende weken tot aan mijn vakantie ook nog zo zijn mag ik echt niet klagen. Ik geniet optimaal van het mooie weer en leuke dingen doen met vrienden. Je leeft maar één keer, dan moet je dat ook voluit doen!!!

Groetjes