Veel werken betekent een stuk minder foto’s dan de afgelopen paar weken. Maar de vrije tijd die ik had heb ik geprobeerd vast te leggen. Hier komt weer een lading foto’s!!!

HammockHet wordt saai, maar ik lig zo graag in de hangmat!!! Als het weer het ook maar een beetje toelaat duik ik met iets te lezen in de hangmat. Deze week niet zo veel kans toe gehad omdat ik met uitzondering van vrijdag iedere dag gewerkt heb, maar gelukkig blijft het nu ook het ’s avonds al iets langer warm. De nieuwe Nicci French is verschenen, goede reden om lekker te gaan liggen lezen.

Genieten…Flux is ook helemaal blij dat hij weer naar buiten kan. Hij wordt natuurlijk al een dagje ouder, hij is tenslotte al 11, en ligt meestal lekker te slapen op een schaduwrijk plekje. Hij ligt hier volgens mij ook echt te genieten… Maar zeg nou zelf? Iedereen geniet toch van dit weer? Ik krijg er in ieder geval waanzinnnig goede zin van!!!

Kruiden…Woensdagavond ging ik even langs bij kennissen om een paar stekjes voor kruiden op te halen. Ik ging in eerste instantie alleen voor wat munt, maar kwam uiteindelijk thuis met gewone munt, chocolade munt, Marokkaanse munt, citroen en een maggiplant. Ik heb ze meteen braaf potjes gezet, nu hopen dat ze het overleven!!!

Tropisch!!!Het voordeel van het draaien van vroege diensten is dat je lekker op tijd thuis bent en dus nog van het mooie weer kunt genieten. De temperaturen lopen steeds hoger op en met een tuin die praktisch op het zuiden ligt is dat natuurlijk ‘kaasje’. In Limburg is het meestal ook nog iets warmer dan in de rest van het zuiden en uit de wind was het lekker tropisch in mijn tuintje. Heerlijk!!!

Teenslipperproof…Nu het zo warm is trek je natuurlijk ook geen sokken meer aan. Helaas heb ik aan het ongelukje met de deur in februari een blauwe teen overgehouden en dat vind ik niet zo fijn uitzien. Maar een nagellakje doet wonderen (Jaja, ook blauw, maar dan net iets anders) en mijn voetjes zijn weer teenslipperproof. Hopen dat het een tijdje fatsoenlijk blijft zitten want ik vind het altijd maar een hels karweitje. Ik heb niet zo’n vaste hand en de nagellak belandt overal, behalve waar hij eigenlijk zou moeten zitten. Maar goed, remover en een wattenstaafje doen gelukkig wonderen!!!

Tafelhaard…En heerlijk tot het ’s avonds laat in de tuin zitten. Dit tafelhaardje kocht ik een tijdje geleden al bij de Action (Dit is dat ding waar een waarschuwing voor werd gegeven, maar als je hem niet te vol maakt werkt het prima) en ik stak hem donderdagavond voor het eerst aan. Het geeft behoorlijk wat licht op tafel en het ziet er ook nog eens erg gezellig uit!!!

Uitgebreid tafelen…

Tja, alleen is ook maar alleen zeggen ze. Dat wil echter niet zeggen dat ik niet voor mezelf uitgebreid de tafel kan dekken. Lekker in het ochtendzonnetje op het gemakje ontbijten. iPad ernaast om de krant te lezen, dat is pas een lekker begin van de ochtend. Ook het ’s avonds at ik weer buiten. Lekker makkelijk gedaan en frietjes in de pan gegooid, tomatensalade erbij voor het gezonde effect. Heerlijk!!!

Ondeugd…Hahaha, Flux kan soms zó ondeugend zijn. Toen ik zat te ontbijten deed hij een poging om de kipfilet van tafel te pikken. Dit keer niet gewaarschuwd, vond het wel lollig om een foto van te maken. En dat pootje? Tja, schijnbaar heb ik een doorzichtige kat. Ik denk dat het komt omdat ik een HDR-foto heb gemaakt en Flux waarschijnlijk bewoog toen ik de foto maakte. Beetje apart, maar ik vond de foto te leuk om niet te plaatsen vanwege zo’n klein foutje.

New haircut!!!Vrijdagochtend kwam de kapster weer langs. Een tijdje geleden schreef ik dat we een nieuw kapsel wilden proberen, een beetje langer, een ander kleurtje… Ik heb het 16 weken volgehouden en nu was ik er helemaal klaar mee. Als ik van de scooter stapte stond het alle kanten op, behalve de goede. Ik heb meerdere kruinen, het is gewoon een ramp… Sinds vrijdag dus weer lekker kort en donker. ’s Ochtends binnen een minuut de haren weer in model. Ik ben weer happy!!!

Frappuccino…En met het aanbreken van de zomer komen ook de zomerse drankjes weer in beeld. Heerlijk, ik maakte weer een frappuccino met crushed ijs. Toch een kop koffie ’s avonds, maar dan net even anders. Vorig jaar schreef ik het recept al op, je kunt het hier terugvinden.

PastasaladeEn niet alleen de frisse drankjes, ook de frisse recepten zij heerlijk in de zomer. Gisteren flanste ik dus even een gigantische kom pastasalade in elkaar. Gewoon ingrediënten erin mikken waarvan ik denk dat ze lekker zijn en met yoghurt een dressing maken. Al zeg ik het zelf, hij is erg geslaagd. Inmiddels hebben er al tig mensen van gegeten. Als het maar lekker is!!!

Margrietjes…En alweer een app om de foto’s die in Instagram geplaatst worden een beetje op te leuken.  Deze week was InstaText gratis. Ik testte het even met de margrietjes. Leuke effecten moet ik zeggen!!!

 

 

 

 

Nou, het is me nog net gelukt om deze blog op zondagavond online te zetten. Nu is het alweer de hoogste tijd om langzaam een etage hoger te gaan verhuizen. Morgen mag ik weer aantreden voor de vroege dienst.

Ik wens jullie allemaal alvast een hele fijne week!!!

Groetjes Zomer