Jaaa, de zomer is eindelijk aangebroken!!! De zon breekt weer door en de temperaturen beginnen langzaam te stijgen… Ook mijn blog is dankzij Miranda weer in zomerse sferen met een nieuwe header.
Ook deze week weer een ladinkje foto’s, weer lekker veel in de tuin bezig geweest.

Notitieboek Ray-Ban…Een tijdje geleden had ik van pap een notitieboek gekregen dat hij als promotiemateriaal kreeg. Ideaal voor op het werk, alles wat ik moet doen schrijf ik hierin op. Ongelofelijk, ik heb eens iets NIET digitaal.
Mooi voorzien van lijntjes, een bladwijzer, opbergenvelopje en een elastiek om alles bij elkaar te houden. Mijn eigen Moleskine in de grondverf!!!

Burn, baby burn…

Ik heb een andere remedie gevonden tegen het onkruid. Van de Action nam ik een gasbrander mee. Wat een verademing, ik kan gewoon rechtop blijven staan. Onkruid krabben is al een hel, maar met klinkers en een ‘gehandicapte’ rug al helemaal. Ik kan nu fijn rechtop blijven staan en het verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Klompjes

Ik nam vorige week ook nog klompjes mee van de Action om aan de schutting te hangen. Dat ik er al eerder eentje meenam en die vóór het haakje kapot liet vallen vertel ik natuurlijk niet…
Die hingen alvast, nu nog voorzien van een plantje.

Bedrog!!!Dinsdagochtend begon de dag nog met prachtig weer. Ik ging lekker naar buiten en hing nog even in de hangmat. Heerlijk, daarna lekker in de zon op de scooter naar het werk. Nou, had ik me maar besche***… Rond 16 uur begon het te regenen en dit heeft gewoon aangehouden tot woensdagavond. Bah!!!

iPad miniJa, het heeft lang geduurd. Ik heb eindelijk een nieuwe iPad!!! Kocht ik een paar jaar geleden al het eerste model, inmiddels is deze hopeloos verouderd. Slaat echt nergens op, maar ik moet toch voor mezelf een goed reden hebben. De nieuwe software draait er niet meer op en dus werken ook de apps niet meer allemaal. Ik was al langer aan het twijfelen, maar na het er met een collega over te hebben gehad hakte ik de knoop door. In de pauze even naar Ivizi en zie hier, de iPad mini is een feit!!! En wat is hij snel, en klein, en licht… Ik ben weer happy!!! Iemand nog een iPad 1 kopen?

Palmpje!!!Vrijdagavond was het tijd voor gezelligheid. Dartpijltjes erbij, goed gezelschap en een flesje Palm. Alweer een garantie voor een erg gezellige avond. Zo fijn dat het weer zomer wordt, we kunnen ’s avonds lekker lang buiten blijven!!!

Keuzes…Brillen… Het is lichtelijk een tic. Raar hè, als je vader opticien is? Mijn huidige correctiebril heb ik alweer meer dan een jaar op mij neus staan. Tijd dus om een nieuw montuurtje uit te zoeken. Keuze zat bij pap!!!

Ray-Ban RB5268Nu ben ik wel redelijk merkgeil en ik had me van tevoren al bedacht dat ik weer een Ray-Ban (Snap je dat notitieboek nu?) wilde. Het tweede montuur dat ik opzette was al meteen raak. Een nieuw model en matzwart van kleur. Lekker eenvoudig en je kunt het overal mee combineren. Ik hoop dat hij volgende week klaar is!!!

Susanne met de mooie ogenSuzanne met de mooie ogen… Ik zag de plant staan toen ik even bij de bloemist binnen wipte om twee vetplantjes voor in mijn klompjes te halen.
Tja, ik mocht haar voor € 2,- meenemen. Ik zou gek zijn geweest als ik haar had laten staan.

Klompjes gevuld!!!En voor mijn klompjes nam ik dus ook iets mee. Een klein vetplantje waar prachtig gekleurde bloemetjes in komen. Als de zon net zoals vandaag weer een beetje haar best doet zullen ze snel uitkomen…

Mooie dag…Vanochtend was ik al erg vroeg wakker. Wie verzint het dat de processie hier door de straat moet komen en er dus om 06.30 uur al versierd moet worden? Het beloofde echter een prachtige dag te worden en die moest ik gewoon aan de tuin besteden vond ik. En inderdaad, ik ben uiteindelijk best wel vlijtig geweest, al zeg ik het zelf.

Opgeruimd staat netjesWilde ik eerst nog bij opa gaan moestuinieren, nu heb ik er niet meer echt zin in. Bijna alles wat ik stekte is kapot gegaan door het slechte weer. Mijn moestuinbak was ook al geen succes meer, Flux gebruikte hem als kattenbak. Weg ermee dus, want dat is smerig!!!
Ik heb inmiddels al groene aanslagverwijderaar gebruikt, dus de klinkers zien er weer een stuk toonbaarder uit.

TomatenstekjesMijn tomatenstekjes hadden het slechte weer gelukkig wel overleefd. Pap had nog haken waarmee ik een bak aan de schutting kan hangen en die pikte ik dus even op. Nou, hangt prima toch?
Dit zijn kerstomaatjes, de ‘grote’ tomatenplanten hebben het ook overleefd en heb ik ook nog in kleine potjes gezet.

Life is good!!!Het was vandaag natuurlijk wel zondag en er moet ook even van het mooie weer genoten worden. Languit dus in de hangmat met de nieuwe Nicci French (Jaaaa, eindelijk!!!).
Helaas heb ik niet echt rust in mijn kont en heb ik ondertussen nog onkruid gebrand, plantenbakken voorzien van watergaatjes, planten water gegeven, alles geveegd. Pfff, word al moe nu ik het zelf lees.

Hommel…En dan gewoon nog even een leuk plaatje. Toen ik de lavendel water aan het geven was zag ik dat meneer Hommel alweer druk bezig was met verzamelen. Ik heb geprobeerd om er een scherpe foto van te maken. Met gevaar voor eigen leven trouwens, ben er 2 jaar geleden, na door een hommel twee keer te zijn gestoken, achter gekomen dat ik echt hartstikke allergisch ben voor deze beesten… Dus eigenlijk, een echte fan ben ik niet.

 

Al met al was het vandaag weer een heerlijke dag en ben ik weer helemaal opgeladen om morgen met frisse moed aan een nieuwe werkweek te beginnen. De weersvoorspellingen zien er prima uit, dus ik ga er weer volop van genieten!!!

Groetjes Zomer