Qua weer had ik geen slechtere week kunnen kiezen om vakantie te vieren dan afgelopen week. Ongelofelijk hoeveel water er uit de hemel is komen vallen. Ondanks dat heb ik toch de spaarzame droge momenten gekozen om een beetje in de tuin te klungelen en leuke dingen te doen.

Boekje!!!Maandag, tweede Pinksterdag, was het echter zo ontzettend nat dat iets leuks buiten bezoeken totaal geen optie was. Ik dook dus lekker op de bank met mijn eReader. Ik las maar liefst twee boeken uit en maakte ook nog een start in het derde…

Lampjes!!!Dinsdag hadden ze iets beter weer gemeld en ik nam me voor om weer een beetje in de tuin te werken. Ik wilde echter ook nog extra verlichting en ging eerst naar de Action om een lading lampjes in te slaan. Ik nam ook nog een paar bloempotten.

Bougainvilla…Tja, bloempotten moeten natuurlijk ook gevuld worden. Ik had op zaterdag bij Eigen Huis & Tuin een mooie plant gezien en ging naar de Praxis om deze te kopen. Een Bougainvillea…

 

 

 

 

 Lavendel… Dipladenia…

Uiteraard bleef het niet bij 1 plant en ik nam ook nog Lavendel mee, dat ruikt altijd zo lekker, en een witte Dipladenia. Alles netjes in potten gezet en over de tuin verdeeld.

Eindelijk, verlichting…Ik pakte alle lampjes uit die ik van Action mee had genomen en gaf deze ook een plekje. Het is gewoon vervelend als je geen stroom in de tuin hebt. ’s Avonds is het echt stikdonker en dat is niet leuk om buiten te zitten. Uiteraard geven lampjes op zonne-energie geen zeeën van licht, maar het helpt in ieder geval iets!!!

 

 

 

Margriet… Mengelmoesje…

Ik keek de tuin nog eens rond en kwam tot de conclusie dat ik toch nog te weinig had staan. (Ja, echt…) Toch nog eens in de auto gestapt en even naar de bloemist achterom gereden. Hier nog een Margriet en een mengelmoesje meegenomen en deze thuis ook nog in potten gezet.

2013-05-21 12.27.12Tijdens het klungelen in de tuin liep er een merel rond die me eigenlijk constant een beetje voor de voeten liep. Ongelofelijk hoe ‘tam’ die vogel was, ze bleef gewoon zitten terwijl ik gewoon naast haar stond op haar af kwam lopen. Ik denk dat ze heel erg blij kon zijn dat Flux gewoon binnen lag te slapen!!!

Overzichtje…

Voorlopig was ik tevreden. Ik zag allemaal mooie kleurtjes in mijn tuin en het ziet er netjes overzichtelijk uit. Inmiddels heb ik echter nog iets meer lampjes gehaald, een nieuwe parasolvoet voor de kleine parasol en nam ik leuke klompjes mee om aan de schutting te hangen. Hier moet uiteraard ook nog een plantje in komen…
Maar goed, nu is de tuin ver af en kan ik er niet in in zitten. Ik wil zon!!!

Ze branden!!!’s Avonds gewacht tot het donker was en ja hoor, alle lampjes doen het!!! Bij sommige moest ik nog even tot de ontdekking komen dat je ze ook daadwerkelijk aan moet zetten, maar dan ziet het er ook erg leuk uit!!! Nu ik iets meer lampjes neer heb gezet en op heb gehangen kan ik daadwerkelijk goed zien in de tuin. Jeej, dat wordt nog gezellig het ’s avonds!!!

Baby'tje…Woensdag had ik afgesproken om bij een collegaatje op kraamvisite te gaan. Heerlijk pungelen en knuffelen met zo’n klein meisje. Uiteraard zet ik niet zomaar foto’s van andermans kinderen online, maar een close-up van een allerschattigst oortje was natuurlijk geen probleem.

Weerrecord…Donderdag braken we ook weer een keer een weerrecord. Niet echt een record om trots op te zijn. De koudste 23 mei sinds 1901. Op het plaatje staat nog 1905, maar dat is later aangepast. Hier viel ook nog eens 21 mm regen. Waanzinnig, wat een belachelijk slecht weer. Dat verzin je toch niet!!!

Windmeter…Donderdag kwam ook mijn windmeter binnen die ik kan koppelen aan mijn HomeWizard. Jaja, ik ben een echte nerd en heet tegenwoordig Serena Pelleboer. Maar goed, ik wilde deze op het dak plaatsen en dan moet je natuurlijk iets hebben om hem aan te kunnen bevestigen.
Op internet vond ik een foto van een constructie die me handig leek en mailde deze aan mijn oom om te vragen of we zelf ook zoiets konden maken. Donderdagavond kreeg ik een foto retour, of dat was wat ik bedoelde. Hahaha, hij had het ding al compleet gefixt, ik kon hem zo op het dak zetten. Dat deed ik dus uiteraard ook vrijdagochtend meteen.

Gegevens windmeter…Uiteindelijk heb ik de windmeter iets dichter bij het huis moeten plaatsen voor de ontvangst, maar hij geeft nu netjes alle gegevens door en in samenwerking met de thermometer en de regenmeter wordt het plaatselijk weer nu steeds beter voorspeld.
Alles wat me nu nog rest is een uv-meter en dan is het weerstation compleet. Toch wel handig zo’n plat dak, ik kan er genoeg van die onzin neerzetten. Hihi…


IP-Camera
En dan kwam vrijdagochtend ook nog mijn ip-camera binnen. Nee hoor, jullie denken nu helemaal niet dat ik van de pot gerukt ben met al mijn gadgets. Ik bestelde de camera via eBay, dat scheelt echt bakken met geld. Omdat hij echter uit HongKong moest komen duurde het echter een tijdje voor hij in Nederland gearriveerd was.

Nike Air Max SunsetVrijdagmiddag ging ik samen met buuf en haar schoondochter naar  het Outletcenter in Maasmechelen. Ik was toe aan nieuwe Nikes en het scheelt natuurlijk een aanzienlijk geldbedrag om ze bij een outlet te kopen. Dit keer geen Air Max Classic, maar Air Max Sunset. Ik kan er niks aan doen, ik loop het liefste op gympies en Nikes lopen gewoon heerlijk. Volgens mij draag ik de Air Max al 15 jaar.

Onnozel?Hahaha, gisteren lag ik op de bank een beetje met de camera te spelen. Hij is uiteraard draadloos, gekoppeld aan mijn HomeWizard en ook op afstand via mijn iPhone te bedienen. Flux zat zich ondertussen uitgebreid te wassen op de bank. De camera maakt een beetje geluid bij het draaien en blijkbaar wist Flux niet wat hij zag en hoorde. Hij draaide zich om en bleef met zijn tong uit zijn bek zitten kijken. Ik moest zo hard lachen!!!

Volkswagenbusje…Onder collega’s is een nieuwe rage ontstaan. Bij de Avia zijn ouderwetse Volkswagen busjes van de politie verkrijgbaar. Nu liggen die tankstations hier niet voor het oprapen en ik had online al eens stiekem gepolst of iemand hem voor me mee kon nemen. Maar, vandaag kwamen we onderweg naar Margraten ook in de buurt van Valkenburg en dus hebben we een klein omweggetje gemaakt. Hebbes!!!
 

 

Pap bij John T. Gradziel… John T. Gradziel…

Vandaag ben ik samen met pap naar de Amerikaanse begraafplaats in Margraten geweest. Pap heeft hier het graf van John T. Gradziel geadopteerd. Het was Memorial Day en uiteraard moet er dan ook even een bloemetje worden geplaatst. Erg leuk om weer eens alleen met pap iets te ondernemen, dat doen we veel te weinig!!!

Kranslegging…Omstreeks 15.00 uur begon de ceremonie met allerlei toespraken en de uiteindelijke kranslegging. Het was echter zo ontzettend koud en nat dat we na een uur en 3 kwartier stil te hebben gestaan geen gevoel meer in onze voeten hadden. We hebben er dus voor gekozen om voor de fly-over naar huis te gaan. Misschien ook maar goed, er stonden echt waanzinnig veel auto’s geparkeerd. Ben bang dat als we gelijktijdig met de overige bezoekers naar  huis waren gegaan nu nog niet thuis waren geweest…

 

Ondanks het slechte weer heb ik uiteindelijk dus best wel een leuke vakantie gehad. Over anderhalve maand heb ik zomervakantie en dan hoop ik toch op iets beter weer. Voor nu, nog een fijne avond en alvast een fijne week gewenst!!!

GroetjesSerenaLente