Deze week niet alleen foto’s, maar ook filmpjes… Ik draaide mijn laatste nachtdienst dit jaar en lag dus overdag in bed en voor pampus op de bank. Maar… Donderdagochtend is mijn vakantie begonnen. En toen kwamen er ladingen met foto’s…

Ik waarschuw bij voorbaat. Jullie worden overstelpt met foto’s. Ik ben dit weekend helemaal los gegaan toen ik in mijn tuintje aan de slag ging. Dus neem een kop koffie en ga er eens goed voor zitten…

Ook een klein verzoekje aan de ‘lurkers’ (Mensen die wel lezen, maar nooit reageren). Laat voor deze ene keer eens een reactie achter zodat ik weet wie er allemaal meelezen. Ik kan aan mijn statistieken wel zien dat er veel mensen langskomen, maar ik weet natuurlijk niet wie… Reageren doe je door hier rechtsboven op dat kleine spreekwolkje te klikken.

#watetenwevandaag

Op Instagram is de hashtag #watetenwevandaag vrij populair. Als ik er aan denk doe ik er meestal ook wel aan mee. Vorige week nam ik sushi mee vanuit Duitsland die ik dinsdagavond voor mezelf opdiende. Nou, schiet mij maar in de kerstboom, ik vind er echt geen bal aan!! Bovendien is zo’n portie véél te klein!!!
Nee, dan was het gerechtje van woensdag veel lekkerder!!! Ik kwam na eeuwen weer eens bij de Lidl en nam spareribs, Toscaanse aardappelpartjes en sla mee. Tomaatjes en mozzarella door de sla, beetje olijfolie met citroensap… Smullen!!!

Nieuwe snelheid Ziggo

Ik ben natuurlijk een Nederlander en word altijd blij van dingen die ik gratis krijg. Donderdag kreeg ik een brief van Ziggo waarin werd vermeld dat de snelheid van mijn internet omhoog gaat. Ben ik toch maar weer blij dat ik een paar weken geleden een nieuw modem heb gevraagd. Nu nog even op zoek naar een goede Wifi Extender om het internet ook goed in mijn tuin te kunnen ontvangen. Heeft iemand toevallig nog ergens een AirPort Express liggen waar hij/zij niets meer mee doet?

*Zucht* Regen…

Ik lijk altijd pech te hebben. Zodra ik een paar dagen vrij heb ik het weer gewoonweg waardeloos. Donderdagochtend begon dus mijn vakantie en toen ik opstond regende het al. Uiteindelijk viel er donderdag dus 7,7 mm. Lekker nat begin van de vakantie dus…

Af en toe vind ik het leuk om een beetje met videobewerking te stoeien. De app iMovie op de iPhone maakt het nu wel heel erg makkelijk. Flux bijt dus nagels… Na het plaatsen van het filmpje hoorde ik dat het vrij normaal is voor katten, maar desondanks vind ik het maar raar uitzien. Ik legde het vast als Breaking News…

Random Access MemoriesIk schreef er al een blogje over. Het nieuwe album van Daft Punk staat in Spotify. Wat een lekker muziekje!!! Het is inderdaad aparte muziek en je moet er van houden, maar na het een paar keer geluisterd te hebben word ik toch wel erg blij van die funky invloeden.

HorrorlenteIk ben hier thuis bijna weggespoeld. Ik vraag me af of het vrijdag überhaupt wel droog is geweest. Wat een troosteloos weer. Mocht dadelijk de zon weer gaan schijnen dan heb ik in ieder geval weer genoeg water om de plantjes water te geven. Mijn regenton is tig keer overstroomd.

TobleroneVonden jullie mijn ijsje vorige week al lekker uitzien, gisteren at ik alweer zo’n lekker ijsje. Dit keer de Toblerone versie. Ook erg lekker, hoewel het Milka ijsje lekkerder was. Op Twitter en Facebook wilde iedereen weten waar ik die ijsjes gekocht had en in welke smaken ze verkrijgbaar zijn. Heel simpel, gewoon bij de Plus. Verder zijn ook nog de smaken Daimler, Oreo’s en Philadelphia Cheesecake verkrijgbaar. Alleen die laatste lijkt me niet zo lekker, de rest ga ik zeker uitproberen.

Tuinspulletjes…Vrijdagmiddag ging ik even naar de Action omdat ik nog enkele stekkerdoosjes nodig had. Die stekkerdoosjes hadden ze niet, maar uiteraard liep ik niet met lege handen naar buiten. Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuw tuindoek en wilde graag dit model met de klaprozen. Nergens meer te vinden natuurlijk tot ik het gisteren ineens zag liggen. Die verdween dus al meteen in mijn mandje!!! Verder zag ik ook nog ledlampjes op zonne-energie liggen. Ik heb geen stroom in mijn tuin, dus dit is de ideale oplossing om toch een beetje licht in de duisternis te creëren.
Gisteren hing ik alles op en vooral het tuindoek ziet er erg vrolijk uit, al zeg ik het zelf. De lampjes hebben gistermiddag al aardig wat zon gehad en gisteravond brandden ze dan ook volop!!!

De R van RebelTussendoor wipte ik even snel bij de buurvrouw naar binnen. Haar schoondochter had voor mij het boekje van Peter R. de Vries kunnen bemachtigen en uiteraard pikte ik het meteen even op. Ik heb er vanmiddag even in liggen lezen en het begin is in ieder geval al erg leuk geschreven. Gewoon een leuk klein boekje voor tussendoor.

Hangplantjes…Uiteindelijk kwam ook het zonnetje tevoorschijn en dit schreeuwde eigenlijk om eens even flink in de tuin te gaan werken. Zonder plantjes gaat dit natuurlijk moeilijk en ik ging eerst even naar de bloemist. Ideaal, die ligt letterlijk 50 meter van mijn woning. Ik kocht een lading plantjes voor aan de schutting en nam ook nog plantjes mee om twee hanging baskets te vullen. Heerlijk om die kleuren weer in de tuin te zien.
Het plantje links op de foto is wel erg grappig. Het plantje, een Petunia Surfinia, heeft allemaal verschillende kleurtjes. Ik heb er gewoon 6 gekocht en alle bakjes aan de schutting van dit plantje voorzien. Als het goed is gaat het een beetje hangen, moet een mooie kleurenpracht worden.

Maar ja, als je zo bezig bent wil je eigenlijk nog meer. Dus ik ging gewoon wéér naar de bloemist en nam ook nog plantjes mee om 4 potten te kunnen vullen.

Potten gevuld…

Prachtig!!!Ik heb nadat ik alles weer op had geruimd gewoon een tijdje in de tuin gezeten om al die kleurtjes eens te bekijken. Ik moet zeggen, ik word echt blij van mooie bloemetjes. Ik heb nog heel potten die gevuld moeten worden, dus ik ben nog lang niet klaar. Ach, ik heb nog een hele week vakantie, dus ik kan nog vrolijk verder komende dagen. Ik moet ook nog terug naar de Action. Vriendin had daar een heel leuk tafelhaardje gekocht en het schijnt behoorlijk wat licht af te geven. Ideaal dus…

Een aantal jaren geleden maakte ik ook al een filmpje van mijn tuin en ik vond dat het dit jaar ook niet mocht ontbreken. Bovendien ontdek ik steeds meer mogelijkheden in iMovie dus het is ook gewoon leuk om te filmen en te bewerken.

Bloemetjes…Vanochtend gooide ik ook de achterdeur weer open en ben lekker even in het zonnetje gaan zitten. Alweer genieten van de bloemetjes. Sowieso zijn de macrofoto’s van bloemen wel erg mooi, dus ik wilde ze jullie niet onthouden.

Vraag me niet hoe de plantjes allemaal heten, daar heb ik dus echt de ballen verstand van. Het belangrijkste is dat ik wel redelijk groene vingers heb en planten lang in leven weet te houden. Braaf iedere avond water geven (Die regenton is echt ideaal) en de droge bloemetjes verwijderen doet wonderen…

Aardbeiplantje…Zelfs mijn aardbeiplant welke de hele winter buiten heeft gestaan heeft het overleefd. Ik heb laatst de grond rondom schoongemaakt, beetje nieuwe potgrond erbij gedaan en zie hier, de bloemetjes komen weer vrolijk tevoorschijn. Hopen dat ik er ook een berg aardbeitjes aan komen te hangen.

Wie doet me wat?Omdat het vandaag waarschijnlijk de laatste dag was dat ik deze vakantie in de zon kon liggen hing ik de hangmat en ging lekker nog een paar uur vergezeld van mijn iPhone en het boekje van Peter R. de Vries in de zon liggen. Ik ben zelfs een uurtje later naar de communie gegaan, ik kon de zon geen gedag zeggen.

HorrorlenteDe laatste dag? Ja, inderdaad, in ieder geval voor deze vakantie. De voorspellingen zijn namelijk om te huilen. Ik denk dat ik maar een roeiboot ga kopen, want volgens mij drijf ik deze week compleet weg met al die regen. Om over de temperaturen maar te zwijgen, Essent vaart weer wel bij mijn stookkosten ben ik bang…

Communie-kikker…Zoals gezegd ging ik vanmiddag ook nog naar een communie. Gewoon geld in een envelopje stoppen blijft saai dus deze keer maakte ik een kikkertje. Springt je vrolijk tegenmoet als je de kaart opent!!!

Inmiddels ben ik weer lekker thuis. Na een hele middag aan een sta-tafel te hebben gestaan ben ik blij dat ik dadelijk lekker languit op de bank kan liggen. Heb pijn aan mijn voeten gekregen!!!

Ik denk dat jullie nu echt alles weten wat er deze week gebeurd is, ik ga er nu echt een einde aan breien. Ik wens jullie allemaal alvast een hele fijne (werk)week, ik ga lekker nog even van mijn vakantie genieten!!!

GroetjesSerenaLente