Ga er maar goed voor zitten… Ik maakte deze week heel veel foto’s en schreef er ook nog behoorlijke beschrijving bij. Pak dus een kop koffie en ga er eens goed voor zitten, het is een lange blog geworden!!!

Vans…I love de uitverkoop!!! Bij de reclame zag ik dat zo ongeveer alle schoenenwinkels in Heerlen 50% korting gaven op het tweede paar. Maandag liep ik in de pauze dus even de stad in en ging op zoek naar de Vans die ik in het krantje had zien staan. Hoppa, meteen de goede maat in het rek, het model ‘Era 59’ ging in ieder geval al mee. Toen op zoek naar een paar model Calssic Slip-On die niet in het rek stonden. Ik wilde namelijk graag een paar met het zwart/wit checkered motief. Even vragen en 5 minuten later stond ik met twee paar schoenen rijker weer buiten. Ik kan weer de nodige kilometertjes wandelen…

Veggies…De moestuintjes beginnen langzaam echt iets te worden. De kropsla en de radijsjes groeiden echt hun potjes uit en het werd dus tijd om deze in hun uiteindelijke potten te plaatsen. Mooi plekje op de oude tuinbank, dat wordt dat dadelijk mijn ‘groentehoekje’…

Bevrijdingsdag…

Dinsdag was het bevrijdingsdag en als ambtenaar zijnde had ik dus mooi een dagje vrij. ik had met pap afgesproken om weer eens een bezoekje te brengen aan onze geadopteerde soldaten. In Margraten hadden ze een speciaal evenement waarbij ze foto’s van de soldaten bij de graven hadden geplaatst. Helaas was er van ‘onze’ soldaten geen foto beschikbaar, maar het was heel indrukwekkend om al die foto’s te zien. Nu werd me echt pas duidelijk dat de helft eigenlijk nog maar kinderen waren.
Nu we toch onderweg waren hebben we ook meteen weer een bezoekje gebracht aan het War Cemetery in Brunssum, waar we allebei het graf van een Britse soldaat hebben geadopteerd.
Ik blij het indrukwekkend vinden om al die graven zo op een rij te zien. Vooral in Margraten, zoveel duizenden graven. De foto die ik hier maakte vind ik zelf zo mooi dat ik hem ook als achtergrond in heb gesteld op mijn iPhone en iPad.

U-Lace…Omdat ik eigenlijk niet van het strikken van schoenen houd, frommel ik mijn veters altijd zodanig in mijn schoenen dat ik niet meer hoef te strikken en ze zo aan kan trekken. Bij mijn nieuwe Vans kreeg ik het echter niet voor elkaar om ze goed te verstoppen en ik ging op internet op zoek naar een andere manier om ze te veteren. En daar kwam ik dus de tip van het jaar tegen, U-Lace. Misschien hebben jullie wel eens gehoord van Shoeps, schijnt een rage te zijn onder kinderen. U-Lace is net zoiets, alleen ziet het er nog meer uit als een veter. Het zijn eigenlijk korte stukjes elastiek met aan beide zijden haakjes die achter het vetergat kunnen blijven hangen. Ook leuk, je kunt dus nu ook verschillende kleuren gebruiken. Ik vond het blauw/wit hierbij wel een leuk effect hebben. Nooit meer strikken en door het elastiek ‘flubberen’ de schoenen ook niet om je voeten. Hieronder ook maar even een filmpje zodat jullie een idee hebben van wat ik bedoel.
Oh ja, ik heb ze bij Bristol gekocht.

 

Tuintapijtje…Ik was al een tijdje op zoek naar een tuintapijt voor bij mijn loungeset en deze week waren ze toevallig in de aanbieding bij het Kruidvat. Het ziet er uit als een normaal vloerkleed, maar is van een soort plastic gemaakt, waardoor het ook niet erg is als het nat wordt. De perfecte maat voor onder mijn salontafeltje en het is ook nog lekker zacht als je er met blote voeten op loopt.

Nog meer plantjes!!!Bij de Plus hebben ze altijd leuke spaaracties. Ik krijg alleen altijd zelden een kaart vol en mijn ouders spaarden dus vrolijk met me mee voor een doosje perkplantjes. Vrijdag kwamen ze binnen en ik ging meteen aan de slag met planten. Tussendoor raakte ik helaas door de potgrond heen en moest ik dus even naar de bloemist om een paar nieuwe zakken te halen. Tja, en ik kan daar dus nooit naar buiten lopen zonder dat er ook nog iets anders aan mijn vingers blijft plakken. Ik nam nog een mooie Dipladenia mee en nog 5 heideplantjes die leuk in de oude velg passen die op de tuinbank staat. Ook meteen weer een paar kruiden omgepot, dus weer iets extra’s in het groentehoekje…

Broodje taco…Vrijdag staat altijd in het teken van gitaarles. Omdat het vakantie was kwamen er maar weinig leerlingen opdagen en mocht ik dus gewoon nog een extra les blijven zitten. (Gebeurt me trouwens bijna iedere week, vorige week ben ik zelfs 3 lessen blijven zitten…)
Na de les nog even iets drinken toen ik een bordje zag hangen dat ze ook broodjes taco verkochten. Hmmm, dan hoef ik dus niet te koken…
Ik denk dat ik dit vaker na de les ga eten. Het broodje lachte me echt aan en was overheerlijk!!! Ik begin dat café echt steeds leuker te vinden!

Tuinieren maar!!!En de Plus had nóg een leuke spaaractie. Sparen voor tuinspullen van Gardena. Met een volle kaart krijg je behoorlijk korting op een aantal artikelen uit de collectie. Met de hulp van twee buurvrouwen had ik snel een aantal kaarten vol en vrijdag haalde ik de eerste spulletjes. Een fatsoenlijke heggenschaar voor mijn buxushaag en een voegenkrabber en voegenborstel. Helaas waren de steel en de snoeischaar niet meer op voorraad, maar die ga ik binnenkort alsnog halen. Eindelijk fatsoenlijk materiaal, dat werkt veel fijner…

Ready for summer!!!Na alle plantjes die ik de afgelopen weken in potten heb gefrommeld begint de tuin aardig gekleurd te raken. Ik denk dat ik nu wel zo ongeveer klaar ben met de bloemen. Ach, er zal me beslist nog wel eens iets aan de vingers blijven plakken, maar de meeste bakken zijn nu wel gevuld. Maar… Er staan nog zeker 15 potjes met groenten en kruiden te wachten om in grote potten te worden gezet, dus het groentehoekje zal nog wel aardig uitgebreid worden.
Het tuintje is in ieder geval klaar voor de zomer!!! Het enige dat er nog mist is mijn zwembad, maar dat hoop ik over een dikke maand ook weer op te kunnen zetten. Laat die zon maar komen, ik heb mijn eigen paradijsje gecreëerd.

Blogjes schrijven…Hoe schrijf jij jouw blogjes? Nou, ik schrijf ze dus meestal in Evernote op mijn iPad mini. Omdat ik gedurende de week vaak nogal veel foto’s maak is het makkelijker om tussendoor alvast wat tekst voor mijn foto’s te schrijven. En wat is nou lekkerder dan dat languit op de bank te kunnen doen? iPad in de #iKlip standaard en een los toetsenbordje op schoot. Dekentje voor als het koud wordt en Flux als gezelschap… Ideaal!! Nu hoef ik op zondag alleen nog maar de foto’s erbij te zetten in WordPress en het blogje staat dus binnen 10 minuutjes online. Ook de blogideetjes die me ineens invallen zet ik meestal meteen in Evernote. Dit heb ik tenslotte ook op mijn iPhone staan en ik kan het overal openen. Persoonlijk vind ik dat veel fijner dan de WordPress app.
Wat zijn jullie werkwijzen om te bloggen?

Moederdag…Vandaag was het natuurlijk moederdag en vanochtend reed ik samen met pap even naar het tuincentrum om wat leuks te halen om bij mam op het graf te zetten. We kochten een leuk mandje met vrolijk gekleurde bloemetjes, ziet het daar ook weer iets ‘gezelliger’ uit. Ja, noem me raar, maar ik vind niet dat een grafsteen heel erg somber moet zijn. Er mogen best een beetje mooie kleurtjes op staan.

Heerlijk tuinweer…

Het was vandaag heerlijk weer en ik dook lekker de tuin in met een boek. Flux genoot ook optimaal en ging lekker in de zonnetje liggen genieten van de warmte. Toen de ijscoman ook nog eens door de straat kwam rijden was het zomergevoel er helemaal… Lekker genieten van een ijsje!!!

Moederdagconcert…

Bij het café waar ik altijd gitaarles heb worden ook regelmatig optredens gegeven en vandaag kwamen Bolton & Jeninga een moederdagconcert geven. Gewoon lekker buiten in het zonnetje onder het genot van een pilsje. We zaten met een gezellig groepje bij elkaar en genoten van de geweldige zangeres. Wow, wat heeft zij een mooie stem!!!

Morgen begint weer een nieuwe werkweek, wederom eentje van maar 3 dagen, dus ik kan weer uitkijken naar een lekker lang weekend. Heerlijk!!!

Groetjes