Ik heb een heerlijk zonnige week achter de rug, eindelijk is de lente er!!! (Hoewel het nu weer een beetje kouder is, maar dat mag de pret niet drukken…)
Wees gewaarschuwd, neem iets te drinken erbij, want het is een lange blog met véél foto’s geworden!!!

Drommels drommels drommels!!!Ik kwam zelf nog een foto van vroeger tegen waarvan ik dacht dat het wel eens brekend nieuws zou kunnen zijn. Het gebeurt natuurlijk niet iedere dag dat de boeven er met de kroon vandoor gaan. Ik denk dat de kroning aanstaande dinsdag wel eens in het nauw zou kunnen komen!!!

Mam…Dinsdag bracht ik even een bezoekje aan het kerkhof. Ik was al een tijdje niet meer bij mijn moeder geweest en dan vind ik dat de steen even gepoetst moet worden en voorzien van iets leuks. Deze keer een stukje dat lekker lang kan blijven staan omdat er geen bloemen in zitten. Inderdaad, gewoon een vrolijk stukje, een graf hoeft niet altijd somber te zijn. Mam was ook niet somber!!!

Voorslapen?Dinsdagavond ging ik na anderhalf jaar weer eens de nachtdienst in. Aangezien ik altijd erg vroeg wakker ben bedacht ik me dat ik misschien even voor moest slapen. Hmmm, verkeerd gedacht. Bijna 2 uur in bed gelegen en maar een beetje gelezen en muziek geluisterd. Uiteindelijk ben ik van ellende maar weer opgestaan. Ik kan je vertellen, ik ben ’s nachts rechtop gestorven…

 

Languit in het zonnetje…Woensdag was ik toch alweer vroeg wakker en buiten was het echt heerlijk weer!!! Ik ben direct opgestaan en heb lekker de hangmat op zijn plekje gezet. De zon knalde behoorlijk en ik heb de zonnebrand toch maar even gepakt. Beetje jammer alleen dat ik mijn knieën was vergeten, die waren ’s avonds behoorlijk verbrand. Ach, aftersun doet wonderen…

De eerste scheutjes…De zon doet ook wonderen voor de plantjes in mijn kweekkasje. Zondag zaaide ik en woensdag waren de eerste scheutjes al te zien. Inmiddels zijn het al behoorlijke scheuten, alleen de pepers willen maar niet uitkomen. Volgende week kan ik denkelijk alles gaan ompotten en dan kan het langzaam de grond in. Kan ik ook meteen de rest van de zaden zaaien die rechtstreeks de grond in mogen.

Rookmelder en regenmeter…

Op dinsdagnacht bestelde ik weer enkele aanvullingen voor mijn HomeWizard, een rookmelder en regenmeter… Vooral die eerste is eigenlijk wel een noodzakelijk kwaad in huis vind ik. Ik hoop dat HomeWizard ook snel met koolmonoxidemelders gaat komen, ook die zijn belangrijk vind ik. Donderdag kwam alles binnen en ik koppelde alles meteen met mijn iPhone, schroefde de rookmelder aan het plafond op de overloop boven en schroefde de regenmeter vast op het dak van mijn aanbouw.
Vooral die regenmeter vind ik erg leuk… Nu nog een windmeter en een UV-meter en dan heb ik ook een compleet weerstation. De grijze temperatuurfoto’s, zoals deze hieronder, zijn dus rechtstreeks afkomstig vanuit mijn eigen tuintje. Je bent een nerd of niet!!!

Warme dag!!!Donderdag was het alweer een heerlijke dag, het was zelfs nog warmer dan woensdag. Ik was alweer erg vroeg wakker en dook weer in de hangmat. Ik heb heerlijk liggen lezen en tussendoor een beetje in de tuin geklungeld. Later even gekookt en weer heerlijk buiten aan tafel gegeten. De app die ik hiervoor heb gebruikt is trouwens InstaFood, weer een leuke manier om je ‘#watetenwevandaag’ foto’s te kunnen bewerken.

Plantenvelg…Een aantal weken geleden is mijn auto, zoals jullie vast wel hebben gelezen, betrokken geweest bij een aanrijding. Bij het herstel van mijn auto mocht de velg niet meer gebruikt worden. Ik had hem echter wel meegenomen. Donderdagavond bedacht ik me dat het misschien wel leuk was om hem als ‘plantenbak’ te gebruiken. Ik poetste de velg helemaal op en vond passende potjes voor in de gaten. Vrijdagochtend even een paar plantjes gehaald en zie hierboven het resultaat. Ik vind het zelf erg leuk geworden!!!

Origami…Vrijdagavond werd ik op het laatste moment nog uitgenodigd voor een verjaardag. Ik vind het altijd stom om met lege handen te komen en haalde nog snel een kaartje. Tja, ik duw daar dus niet ‘zomaar’ iets in en ging weer aan slag met mijn origamikunsten *Kuch*. Dit overhemdje was het resultaat…

Tafeltje…In het krantje van de Action zag ik een leuke aanbieding voor een tuintafeltje staan. Ik heb in de tuin uiteraard een grote tafel staan, maar ik had niets in de buurt van de hangmat staan om even mijn drinken of zo op te kunnen zetten. Dit kleine tafeltje is er ideaal voor en dit haalde ik gisterochtend dus even snel op.

ParkstaddealEen hele tijd geleden kocht ik via Parkstaddeal een bon om gratis te kunnen lunchen bij Brasserie “Eerlijk & Lekker” hier in het dorp. Helemaal vergeten en deze week was de laatste dag dat ik hem mocht gebruiken Even gebeld en ik mocht hem ook iets later inleveren. Gisteren gereserveerd en om 13.00 uur schoof ik aan voor een heerlijk lunch. Ha, zo wil ik wel vaker eten voor € 1,50!!! (Hihi, mijn bewerkte foto van de soep kon toch zo uit een kookboek komen…)

Koningswup…De W van Wuppie… Er is nogal veel over te doen op Twitter. De reclame is een beetje misleidend en mensen zijn van mening dat ze bij iedere € 15,- aan boodschappen een Wuppie krijgen. Dat is nou jammer, je krijgt er maar 1, ook als je voor € 30,- of meer boodschappen doet. Ik kom echt nooit bij de Albert Heijn en na een oproep op Twitter wilde Twinkerbelll wel haar Wuppie aan mij afstaan ter adoptie.
Vandaag mocht ik hem ontvangen van Ype-Jan die hem tijdens het hardlopen even af kwam geven. Hij zal een mooi plekje krijgen hier in huis!!!

Nieuw schilderij…Gisteren ging ik met mijn nichtje even naar Ikea om enkele spulletjes voor haar nieuwe woning te kopen. Daar zag ik een wel heel gaaf schilderij/foto voor boven de bank in de aanbieding. Het ding is echter waanzinnig groot en dat krijg ik dus nooit in mijn eigen auto. Vanochtend pap even gecharterd en samen zijn we even naar Ikea gereden.
Samen bij thuiskomst meteen opgehangen en het staat echt top!!!
Ik nam overigens ook meteen ledlampjes mee voor onder een keukenkastje. Even bevestigen met een paar powerstrips, voorzien van een KlikAanKlikUit schakelaar voor de HomeWizard en na 10 jaar heb ik eindelijk licht aan de rechterzijde van mijn keuken. Twee keer blij vanochtend!!!

Aardbeienplant…Tussendoor ben ik de laatste dagen mijn tuin weer onkruidvrij aan het maken. Ik vind het echt een verschrikkelijk klusje. Door mijn rugklachten kan ik ook niet zo lang gebukt staan en doe dit dan ook meestal in etappes. In een hoekje stond nog een pot waar ik vorig jaar een aardbeienplant in had gezet en ik zag dat deze weer helemaal aan het uitlopen is. Niet gedacht dat deze een winter buiten in een pot zou overleven!!! Even de dode blaadjes en het onkruid ertussenuit gevist en zie hier, ik kan weer aardbeitjes kweken…
Nu nog kijken of me dit ook lukt met de aardbeienplantjes die nog aan de schutting hangen.

Het was weer een heerlijk weekje!!! Op naar een nieuwe week en duimen dat de lente haar neus weer laat zien…

GroetjesSerenaLente