Mijn week vakantie is alweer achter de rug. De week is echt voorbij gevlogen, jammer!!!

Maar als je vakantie hebt, doe je natuurlijk allerlei leuke dingen en heb je tijd genoeg om veel foto’s te maken. Ik heb een paar van de foto’s samengevoegd omdat het er dit keer wel erg veel zijn geworden. Maar dat is natuurlijk nog leuker om later weer terug te kunnen lezen/kijken!!!

Blond Amsterdam

Ik had al een hele tijd niets meer gekocht als aanvulling op mijn servies. Vorige week zondag rende ik tijdens het werk nog even de stad in en kocht twee mokken. Ik had voor Kerst al mokken gekregen, maar die waren echt reuzegroot. Dit is gewoon een lekker normaal maatje. Ik had die dag een beetje slechte zin en dat was mijn eigen troostcadeautje. Verderop in dit blogje lezen jullie waarom ik slechte zin had.

Maandag ging ik even met de buurvrouw mee naar de woonboulevard. Ik kon het niet laten om even bij Trendhopper naar binnen te lopen en de missende borden van het servies en nog een botervloot te kopen. Ik wil graag van alle ‘onderdelen’ 8 stuks hebben. De borden heb ik in ieder geval al compleet!!! Het begint al aardig vol te raken in de kasten.

HooikoortsHoewel het weer van de lente niet om over naar huis te schrijven is, knalt de hooikoorts hier al aan alle kanten naar buiten. Ik neem iedere dag weer braaf mijn medicatie, maar mijn neus wandelt nog steeds van mijn gezicht af. Ben bang dat dit voorlopig ook nog wel even aan zal blijven. Het enige nadeel van de lente…

Brood bakken…Zoals jullie in het vorige blogje al hebben kunnen lezen ben ik dus aan het bakken geslagen. Dinsdag kocht ik dus mijn broodbakmachine en ging meteen aan de slag. Hierboven zien jullie mijn allereerste brood. Best goed gelukt al zeg ik het zelf.
Vandaag ben ik even naar de Aveve gegaan en heb flink wat meel ingeslagen. Ze hadden een aanbieding van 3 halen = 2 betalen. De broodjes die uit de machine komen zijn iets kleiner, ideaal dus voor een 1-persoons huishouden. Bovendien is het volgens mij een stuk gezonder omdat er geen conserveringsmiddelen in zitten. Ik ga in het vervolg braaf mijn eigen brood bakken!!!

Moestuintje…Zoals ik laatst volgens mij al vertelde mag ik van mijn opa het stukje tuin naast zijn huis als moestuin gaan gebruiken. Helaas is het nog steeds te koud om rechtstreeks in de grond te kunnen zaaien, maar ik denk dat dat niet meer te lang zal duren. Straks kan ik dus weer mijn eigen gekweekte komkommer, tomaat en sla op mijn eigengebakken brood doen…
Ik moet ook nog steeds een aantal dingen binnen inzaaien, maar dat er is gewoonweg nog niet van gekomen. Volgende week maar eens even tijd voor maken.

De buit…Woensdag ging ik met twee buurvrouwen naar Luik. Even shoppen bij de Primark. Nou, ik ben geslaagd!!! Buiten de blauwe hoodie, die ik bij H & M kocht, scoorde ik behoorlijk goed. 6 t-shirts en een vest waren de buit.

Je zoekt het zelf maar uit!!!Donderdagochtend ging ik even naar de Plus om een paar boodschapjes te doen. Hier loopt vaker een paartje eenden die dit keer een ‘echtelijke twist’ hadden. Hahaha, ze liepen maar te snateren tegen elkaar en ik heb het tafereeltje even staan bekijken. Toen het vrouwtje zich op een gegeven moment omdraaide hoorde ik het haar gewoon al zeggen… ‘Je zoekt het maar lekker zelf uit!!!’ Hahaha, vrouwen zijn toch altijd hetzelfde, welk ras of dier dan ook… LOL

Italiaans kruidenbrood

Donderdag bakte ik dus ook een Italiaans kruidenbrood. Het recept hiervoor staat al in deze blog vermeld. De bruschetta-kruiden die op de foto staan heb ik overigens niet gebruikt.

APK…

Mijn auto was inmiddels weer gemaakt en van de aanrijding van afgelopen week is gelukkig niets meer te zien. Bella moest wel nog even gekeurd worden en toen het brood in de machine zat ging ik even naar het keuringsstation. Uiteraard is ze weer goedgekeurd en mag ik weer een jaartje met haar rondtuffen.
Wel gaaf overigens, in de wachtruimte van het keuringsstation staat een DeLorean, de auto uit Back To The Future. Ondanks dat de auto al ettelijke jaren oud is blijft hij futuristisch uitzien…

Jim Bakkum…Donderdagavond werd The Passion weer uitgezonden. The Passion is een unieke muzikale vertelling over de laatste uren van het leven van Jezus, zijn kruisiging en opstanding. Vorig jaar zag ik dit voor het eerst en was toen erg onder de indruk. Niet omdat ik iets met het geloof heb, maar wel omdat het erg goed in elkaar is gezet en Nederlandstalige nummers op precies het juiste moment in het verhaal worden gezongen. Mocht het dit jaar gemist hebben, de aflevering is via de site nog terug te kijken. Je kunt echter ook een gratis DVD aanvragen. Ik heb hem ook weer aangevraagd, net als vorig jaar…
Dit jaar werd de rol van Petrus gespeeld door Jim Bakkum. Twee jaar geleden ging ik met hem op de foto toen ik op bezoek was bij Ekstra Weekend en ik vond het wel leuk om deze weer eens uit het stof te trekken.

Gestopt met roken…En dan nog even de uitleg waarom ik een beetje slechte zin had afgelopen zondag. Ik ben poging aan het doen om te stoppen met roken. Vrijdagavond was ik om 19.00 uur precies een week gestopt en vond ik het wel een mooi moment om het met de rest van de wereld te delen.
Ik doe het puur op eigen kracht en gebruik als ondersteuning alleen de app Quit Smoking Buddy op mijn telefoon. Deze houdt precies bij hoe lang ik gestopt ben, hoeveel sigaretten ik al niet meer gerookt heb en hoeveel geld ik bespaard heb. (Ik heb overigens gekozen voor de betaalde versie, reclamevrij en er zijn meer doelen in te behalen en zelf toe te voegen)
Gedurende de dag krijg je af en toe een tip om het stoppen makkelijker te maken. Wel grappig en het houdt je bewust van waar je mee bezig bent.

Blond…

Blond maakt niet alleen een leuk servies, ze maken ook ontzettend leuke tekeningen waarmee ze inspringen op het nieuws van de dag. Gisteren en vandaag verschenen er twee plaatjes van de zomertijd en Pasen. Ze zijn weer leuk!!!

Ik ga nog even verder met het schrijven van het volgende blogje, vandaag komen er namelijk twee online. Het is niet alleen zondag, maar ook de laatste dag van de maand. Het boekenblogje komt er weer aan!!!

GroetjesSerenaLente