Goh, dit was eigenlijk een beetje een saaie week. Ik werkte, kwam thuis, ging weer werken en dit tot en met donderdag.

DIY DraaiplateauVrijdag ging ik echter aan de slag met een aantal DIY’s. Voor mijn keukenkastje was ik al een tijdje op zoek naar een draaiplateau om de kruiden op te kunnen zetten. Nou, die dingen zijn dus echt NERGENS te krijgen. Dan maar op zoek op internet en daar kwam ik ergens een filmpje tegen waarin er zelf eentje wordt gemaakt.
Het principe is echt heel simpel. Twee bakblikken die een beetje taps toelopen en dus goed in elkaar passen en een lading knikkers ertussen om alles goed te laten draaien. De persoon in het filmpje kiepte wel zes zakjes erin, maar hier in de winkel hadden ze er nog maar eentje. Ach ja, netjes langs de rand verdelen en het draait super soepel. Kastje netjes opgeruimd en alles snel te vinden en te pakken!!!

DIY houders…Nu ik toch bezig was… Ik had eerst altijd kruidenrekjes van de Tupperware tegen de muur boven het aanrecht hangen, maar dat stoorde me eigenlijk een beetje. Nu ik dat plateau had gemaakt had ik die natuurlijk ook niet meer nodig. Ik schroefde alles los en vulde de boorgaatjes op met afdekplaatjes die je bij de Ikea krijgt.
Ik ging natuurlijk niet alleen voor de plaatjes naar de Ikea, ik was ook op zoek naar de Skoghall haken. Op internet kwam ik vorige week namelijk een link tegen waarin deze als ‘Ikeahack’ toe waren gepast om een tablet aan de muur te hangen. Tijdens het koken kijk ik meestal tv op mijn iPad, maar ik ben eigenlijk altijd aan het zoeken naar een goed plekje om dat ding neer te zetten. Dit was DE oplossing.
Ik nam twee setjes mee zodat ik ook mijn weegschaal een plekje aan de muur kon geven en deze me niet altijd in de weg staat op het aanrecht. Even uitmeten, opplakken en klaar!!!

Vrijdagmiddag zijn we op de gitaarles begonnen met het nummer dat we met de uitvoering zullen gaan spelen. Op 24 mei gaan we met alle leerlingen (En dat zijn er ruim 100) voor het café van mijn leraar gezamenlijk het nummer ‘What’s Up?’ van de ‘4 Non Blondes’ ten gehore brengen. Daar moet natuurlijk flink voor geoefend worden en na de les ging ik thuis nog even verder met spelen. Het moet er natuurlijk wel ingehamerd zitten…

Het is nog niet helemaal foutloos, maar goed, ik speelde het ten tijde van het filmpje ook pas sinds een uur. Ik ben zelf echter totaal niet ontevreden, inmiddels beginnen er dus echt liedjes uit mijn vingers te komen en zijn het niet alleen maar akkoorden die geoefend worden.

Niet veel foto’s deze week, maar denkelijk wel twee leuke tips waar jullie ook misschien iets mee kunnen…

Komende week staat er buiten het werk niets in de agenda, dus ik zal vanzelf wel zien wat de week me zal brengen. Hopen dat de weersvoorspellingen nog een beetje bijgesteld worden zodat ik weer lekker met de scooter naar het werk kan gaan…

Groetjes