Na lang dubben en het al vaker bij anderen te hebben gezien en gegeten ben ik deze week zelf ook overstag gegaan. Ik heb een broodbakmachine gekocht…

Broodbakmachine

Thuis natuurlijk direct uitgepakt en een kant-en-klaar mix gebruikt om mijn allereerste brood te bakken. Dat stelt natuurlijk helemaal niets voor, het is een kwestie van water en de mix in het apparaat kiepen en 3 uur geduld hebben.
Maar eerlijk is eerlijk, het is een stuk lekkerder dan brood dat je bij de bakker koopt.

Ik heb nog een beetje moeite met het netjes snijden van een snee, maar ook dat gaat steeds beter. Je zit echter na twee sneeën al knettervol, dus dat snijden is ook geen berg werk.

Nu is gewoon brood ook maar saai en ik ben dus meteen op zoek gegaan naar recepten om een beetje een apart brood te kunnen maken. Ik zag allerlei recepten langskomen en heb uiteindelijk besloten om gewoon mijn eigen recept te creëren. Gewoon van alles erin mikken en ondertussen opschrijven wat je allemaal gebruikt.

Dat ik een fan ben van de Italiaanse keuken is natuurlijk geen geheim. Ik ging dus aan slag met allerlei Italiaanse ingrediënten.
Omdat het brood best wel een succes is geworden wil ik jullie het recept niet onthouden…

Recept Italiaans kruidenbrood

*Klik op de afbeelding voor een vergroting*

Tijdens het bakken rook het echt heerlijk in huis!!!

Op de foto ziet het brood er misschien een beetje ‘vochtig’ uit, het smaakt echter prima!!! Misschien de volgende keer proberen om 10 ml minder water aan het deeg toe te voegen.

Ik heb vandaag ook nog speculaaskruiden meegenomen uit de winkel. Eens zoeken of ik op internet hier ook nog een lekker recept voor kan vinden.

Zijn er hier ook nog mensen die in het bezit zijn van een broodbakmachine en nog lekkere recepten hebben die ze met mij willen delen?

GroetjesSerenaLente