Ik ben tot nu toe behoorlijk aan het genieten van mijn weekend. Buiten het feit dat ik een paar uurtjes heb besteed aan mijn studie is er ook nog voldoende tijd over om leuke dingen te doen.

Gisteren ben ik gezellig gaan koken bij Ingrid. We hadden al eeuwen geleden afgesproken dat we samen pasta zouden maken en gisteren was het dan eindelijk gelukt om een afspraak te maken. Onder pasta maken verstonden we dit keer ook dat we echt zelf de tagliatelle zouden maken. En al zeg ik het zelf, hij was erg goed gelukt en erg lekker!!!

Receptje stond in het boekje van de pastamachine. Iets makkelijker gemaakt door het deeg ook door de machine te laten kneden en daarna aan de slag gegaan met het maken van de plakken om er later tagliatelle van te maken. Ben gigantisch goed geholpen door keukenprinsesje Fleur!!!

Plakken maken van het pastadeeg...

Maar de Italiaanse keuken zou niet compleet zijn als er tussendoor niet even een lekker glaasje wijn genuttigd wordt en er een paar kleine hapjes gegeten worden. Heerlijk!!!

In Italiaanse sferen...

Nadat alles genoeg gekneed is en de goede dikte heeft kan dan eindelijk de tagliatelle gemaakt worden. Hierna moet deze opgehangen worden om te drogen en te zorgen dat het niet aan elkaar plakt. Zie ons bezig in opperste concentratie!!!

Waar je een AGA al niet voor kunt gebruiken… Prima droogrek voor pasta!!!

Ingrid maakte hierna heerlijke Vongole en ondertussen dekten we even de tafel een beetje feestelijk.

Gezellige tafel...

We hebben echt zitten smullen en besloten dat dit absoluut voor herhaling vatbaar is!!!

Vanochtend weer een paar uurtjes besteed aan mijn studie en lekker op de bank gehangen. Dadelijk spring ik in de auto om gezellig met Ingrid, aanhang en kids naar de film te gaan. In aanloop naar Sinterklaas moeten we natuurlijk een beetje in de stemming komen. We hebben dus gekozen voor:

Ben benieuwd… Naar de bioscoop gaan is sowieso altijd al erg leuk, dus dit gaat ook weer een erg gezellige middag worden.

Ik wens jullie allemaal alvast een hele fijne week!!!