Net zoals gadgets kunnen ook dagdagelijkse gebruiksvoorwerpen heel handig zijn. Als je een beetje slim bent kunnen ze zelfs een heel ander doeleinde krijgen dan waar ze eigenlijk voor bedoeld zijn. Op internet kom ik regelmatig leuke tips tegen en ik heb zelf ook nog wel een paar tips die ik graag met jullie wil delen.

Kabelmanagement

Een wc rolletje… Zodra het leeg is belandt het in de prullenbak of bij het oud papier. Maar, het is een wel heel handige manier om je kabels op te bergen. Tegenwoordig zit er bij ieder apparaat dat je koopt wel een kabel en meestal belanden die bij elkaar in een lade en na verloop van tijd is het een grote kluwen. En daar komen dus die wc rolletjes ineens om de hoek te kijken…
Kabel netjes oprollen en in een rolletje frommelen. Ik heb een tijd geleden kartonnen doosjes bij de Ikea gekocht die ideaal zijn om kleine dingen netjes in op te bergen. Een aantal toiletrollen rechtop neerzetten en daar de kabeltjes in proppen. Je kunt zelfs een kabel door een hoekje voeren zodat je de lader zelf in de doos kunt laten liggen. Opgeruimd staat netjes!!!

ja-nee-sticker

Sinds ik een iPad heb, heb ik alles opgezegd. De krant, de tv gids en ik heb dus ook een NEE-NEE sticker op de deur. Nu dacht je dus dat je van alle reclame af was. Niet dus!!! Een aantal bedrijven, waaronder loterijen zijn zo slim om jouw adres op de reclame te zetten en als titel ‘Aan de bewoner(s) van dit pand’ erboven te zetten. Iedereen kent wel het ‘bel-me-niet register, waar je je kunt afmelden voor telefonische enquêtes en zo. Deze week kwam ik per toeval tot de ontdekking dat zoiets dus ook bestaat voor geadresseerde reclame. Via Postfilter kun je je voor bijna alles afmelden. Zo blijft de brievenbus ineens nog een stuk leger…

Plastic zakken… Als je een middag de stad in gaat kom je thuis met een hele lading zakken. Aangezien ik niet echt een goede plek heb om in de keuken een pedaalemmer neer te zetten, heb ik aan de zijkant van het aanrecht een haakje geplakt en daar hang ik dan zo’n plastic zakje aan. Scheelt de aankoop van pedaalemmerzakken en zo’n tasje is binnen een dag vol. Gewoon in de kliko gooien en weg is de rommel. Doordat het ook maar even in de keuken hangt krijgt het niet eens de kans om te gaan stinken. Krijg ik bezoek, nou, dan gooi ik het meteen weg, ziet het er meteen weer opgeruimd uit.

Om nog even verder te gaan met die plastic zakken. Over het algemeen frommelt iedereen ze op tot een prop en duwt ze in een andere plastic zak of in een kastje. Gevolg, na 10 zakken is het al vol. Ik vouw ze tegenwoordig op als een driehoekje en heb een klein kartonnen tasje in de kast staan waar ik ze allemaal in mik. (Filmpje is in het Frans, but you’ll get the idea)

Het zijn allemaal maar heel simpele tips, maar het ruimt net even lekkerder op en is dus plaatsbesparend. Hebben jullie ook nog handige tips?

Groetjes-Serena-sinterklaas-schuin