Nu heb ik hier op de site al enkele malen geschreven over de app Dropbox, de ideale manier om al je bestanden altijd online tot je beschikking te hebben. Vandaag ontdekte ik weer een nieuwe manier om gratis extra ruimte te kunnen verwerven. De eerste 500 mb zijn inmiddels al een feit!!!

  • Download de nieuwste ‘forum versie‘ van Dropbox. Dit is een soort van testversie, die bijna af is, maar nog in het veld getest moet worden. Stukje naar beneden scrollen en je ziet een overzichtje staan van de verschillende versies voor Windows, Mac en Linux.
  • Installeer deze versie (1.3.21)
  • Sluit een camera aan met een geheugenkaart erin waar foto’s op staan (De iPhone werkt ook prima!).
  • Dropbox herkent deze en zal vragen of je de foto’s wilt opslaan in Dropbox.
  • Dan zeg je uiteraard JA, en Dropbox zal zichzelfs gaan vullen met jouw foto’s.
  • Na het uploaden van de eerste foto krijg je 500 mb opslagruimte extra.
  • En als je door blijft gaan, krijg je voor elke 500 mb aan foto’s gewoon 500 mb van Dropbox er extra gratis bij, tot een maximum van 3 gb.

En dan nog een manier die ik een tijdje geleden al ontdekte en die mij zomaar 8 gb extra ruimte opleverde. Deze optie is echter alleen beschikbaar voor studenten… Normaal gesproken krijg je 250 mb extra ruimte als mensen zich via jouw referral aanmelden op Dropbox. Meld je je echter aan met je e-mailadres van school, krijg je voor iedere referral ineens 500 mb extra ruimte. En het mooie hiervan is, het werkt met terugwerkende kracht!!!
Je kunt hier je e-mailadres van school opgeven. Natuurlijk kun je ook het e-mailadres van een student gebruiken die zelf geen gebruik maakt van Dropbox, houd er dan wel rekening mee dat er een bevestiging gestuurd moet worden…

Nu zijn er nog een aantal manieren om gratis een beetje extra ruimte te creëren. Deze zijn al vrij oud, maar voor de mensen die deze opties nog niet hebben ontdekt zal ik ze hier ook nog even noemen.

  • Je kunt een referral verspreiden. Iedere keer als iemand zich via deze link aanmeldt, krijg je 250 mb extra ruimte (500 mb voor mensen die hun studentenmail heb ingesteld).
  • Je kunt een serie opdrachten doen waarmee je gelijk de opties van Dropbox leert kennen. (250 mb)
  • Door de interactie aan te gaan met Dropbox op Twitter en Facebook krijg je ook weer wat extra ruimte. (128 mb per onderdeel)

Ik heb inmiddels al 20,5 gb aan ruimte die ik gratis tot mijn beschikking heb gekregen. Met het uploaden van foto’s kan daar dus nog zomaar 2,5 gb aan toegevoegd worden. Laat die extra ruimte maar komen!!!