Als rechtgeaarde ‘Hollander’ vind ik het natuurlijk altijd leuk om iets gratis te kunnen krijgen. En nog leuker is het om zoiets ook met anderen te kunnen delen…

Dus hierbij een leuke tip die ik gisteren tegenkwam op Twitter. Het boek ‘Gij zult bloggen!’ van Ernst-Jan Pfauth is nu gratis te downloaden in de iBookstore.

Bloggen kost tijd, moeite en ontzettend veel doorzettingsvermogen. Maar het is het waard: met een blog kun je een breed publiek vinden en nieuwe kansen voor jezelf creëren. Gij zult bloggen is een bliksemstart voor iedereen die zich tot het blogevangelie bekeert, en staat boordevol tips voor een succesvolle blog. Ernst-Jan Pfauth bespreekt op heldere en aanstekelijke wijze alles wat je als blogger moet weten: het idee achter je blog, het bepalen van een onderwerp, de praktische uitvoering en de promotie van je blog. De lezer van Gij zult bloggen zal meteen de daad bij het woord voegen. Ernst-Jan Pfauth (1986) is verslaafd aan bloggen. Als hij in 2006 – vier dagen na de start van zijn blog – een ruzie vastlegt tussen Jan Peter Balkenende en Paul Witteman, wordt zijn blog in één klap landelijk nieuws. Hij reist voor technologieblog The Next Web de hele wereld over, zet een succesvolle nieuwsblog op voor nrc.next, wordt in 2010 chef internet van NRC Media en publiceert een boek over bloggen: Sex, Blogs & Rock-‘n-Roll.

Ik heb het boek natuurlijk direct gedownload. Binnenkort eens lezen en kijken of ik er nog leuke tips of ideeën uit kan halen. Het boek is overigens ook voor € 0,01 te downloaden bij Bol.