Al jaren ben ik aan het zoeken naar een goede oplossing om de muziek vanaf mijn iPhone af te kunnen spelen op de autoradio. Gisteren is het dan eindelijk gelukt!!!

Zoals de meesten van jullie wel weten heb ik een Alfa Romeo 147 en deze zijn vanuit de fabriek uitgerust met een standaard radio. Nu heb ik een luxe editie en heb er eentje die ook is voorzien van een telefoonfunctie en navigatie, de zogenaamde ConnectNav+. Er zitten dus allerlei toeters en bellen op, behalve een aansluiting voor een MP3-speler.

Ik had ooit al eens een speciale kabel gekocht, maar die werkte niet. Toen een goedkope FM Transmitter. Dat werkte wel enigszins, maar altijd met zeer veel ruis op de zenders. Gisteren dus eens gaan neuzen op Google en uit alle tests kwam de Belkin TuneCast Auto LIVE als beste uit de test. Even wat prijzen vergeleken en overal was deze in de webshops gemiddeld € 49.

Omdat ik wat ik in mijn hoofd heb zitten nog niet in mijn kont heb zitten (En het verjaardagsgeld brandde in mijn broekzak) ben ik in de auto gesprongen en naar de MediaMarkt gereden. Jawel hoor, hier hing het ding in het rek. Maar… Hij was maar liefst € 69!!! Sereentje is niet gek en noemt dus even wat sites waar hij wel voor € 49 te krijgen is. Kijk, dat loont… Ik kreeg hem namelijk ook mooi aan de prijs van € 49 mee!!!

Inmiddels is alles dus aangesloten en het werkt echt perfect!!! Je moet de muziek iets harder zetten dan normaal, maar dat mag de pret niet drukken. Oh ja, ook niet geheel onbelangrijk… Het geluid van TomTom gaat nu ook fijn over de speakers waarbij de muziek even gedempt wordt. Perfect!!!

Om even een indruk te geven van hoe het apparaatje werkt heb ik een kleine review gefilmd en in elkaar geknutseld.

En dan nogmaals de vraag die ik ook in het filmpje stel. Iemand enig idee hoe ik die kabel een beetje weg kan werken of netjes vast kan zetten?