Zoals jullie in de vorige blog al hebben kunnen lezen ben ik de laatste tijd weer helemaal into YouTube. Nu heb ik al vaker filmpjes geplaatst, maar die waren altijd met mijn gsm of mijn fototoestel gefilmd. Uiteindelijk dus waardeloze kwaliteit.

Nu heb ik dit jaar een aantal feesten in het vooruitzicht waarvan het ook absoluut de moeite waard is om deze op video vast te leggen. Bovendien is het gewoon erg leuk om een videocamera te hebben en ben ik op zoek gegaan naar een goede en handzame camera. Na op Twitter mijn vraag gesteld te hebben kreeg ik van Chris de tip om eens te kijken naar de JVC Everio GZ-HM300. Een kleine handzame camera met een goede lens en de mogelijkheid om in HD te filmen.

Donderdag eens een beetje rond gebeld en het toeval wilde dat de camera tegen een zeer scherpe prijs in de aanbieding was bij de Mediamarkt. Wat ik in mijn hoofd heb, heb ik nog niet in mijn kont en ik ben dus vanuit het werk meteen naar de Mediamarkt gereden. Ik heb dus de camera aangeschaft inclusief een tasje, extra accu en een SDHC kaartje.

Uitpakparty!!!

Op de voorgrond van de foto zie je ook nog mijn nieuwe externe harde schijf, een LaCie Rikiki 500GB. Kan nu dus ook fijn Time Machine laten draaien, de back-up voor mijn MacBook Pro.

Ik heb nu even een paar dagen gestoeid met de instellingen, filmen vanaf een statief (Bedankt pap, dat ik die zolang mag lenen), en het bewerken op de pc. Vandaag dan maar eens mijn eerste echte korte filmpje geschoten en deze hierna bewerkt in iMovie ’11. Hieronder dan het resultaat…

Ik ben nu nog op zoek naar een plaats waar ik goedkoop SDHC kaartjes kan kopen, want die dingen zijn bepaald niet goedkoop. Ik kwam wel kaartjes tegen op geheugen.com, maar ik weet niet echt of dit een betrouwbare site is. Heeft iemand hier toevallig ervaring mee?

Ik ga in ieder geval denkelijk de komende tijd erg veel filmen, jullie zullen dus wel doodgegooid worden met filmpjes op YouTube. Misschien word ik ooit nog wel eens een heuse regisseuse!!! :mrgreen:

Over filmpjes gesproken… Ik heb inmiddels een tweede YouTube kanaal aangemaakt om de filmpjes te plaatsen die puur en alleen met Apple en gadgets te maken hebben. Kijk en abonneer je dus ook even op SerenaTalksApple.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!!!