De eerste schoolweek is al achter de rug. Daar kan ik aan wennen, iedere week maar 2 dagen naar school. De voornaamste reden is echter dat ik vandaag een bruiloft heb en hier verlof voor heb gekregen. Let op, de eerste van 4 bruiloften binnen 3 weken tijd…

Vanochtend werd ik vroeg wakker en hoorde ik beneden/buiten wat herrie. Niet echt acht op geslagen en eerst nog lekker de krant gelezen in bed. Toen ik beneden kwam wilde ik lekker de achterdeur opengooien. Toen ik in de serre kwam vloog er echter een jong koolmeesje heel verdwaasd rond. Het vloog overal tegen de ramen aan en kon de uitgang niet vinden, zo zielig… Toen het eindelijk naar buiten vloog bleef het buiten heel verdwaasd aan de overkapping van de buren hangen.

S8003750

Ik heb het koolmeesje eraf gepakt en wilde het net op het dak zetten toen het ‘wegvloog’. Neeee, op dat moment kwam Flux aanrennen en greep het vogeltje vast. Door Flux een oplawaai te verkopen met een theedoek liet hij gelukkig los en vloog het zelf naar het dak. Gelukkig, er was niets aan de hand.

S8003752

Het is niet zo’n heel scherpe foto, maar je kunt wel zien dat het redelijk rustig aan het bijkomen was. Na een paar minuten vloog het gelukkig weg alsof er helemaal niet aan de hand was.
En je gaat het niet geloven, toen ik terug naar binnen liep zat er nóg een koolmeesje in de serre. Deze vloog gelukkig met een beetje sturing zelf de serre uit. Nu hopen dat ze niet meer terugkomen, anders zou het wel eens minder goed af kunnen lopen als Flux in de buurt is.

Aangezien ik vanochtend vrij heb en het erg goed weer is ga ik dadelijk dan maar beginnen aan het rotklusje. Het afspuiten van de tuin met de hogedrukreiniger. Om even een indruk te geven van hoe het er nu uitziet. Het is duidelijk te zien waar het zwembad heeft gestaan en voor de regenpijp word je helemaal niet vrolijk…

S8003755 S8003756

En als we het dan toch over de tuin hebben… (Ja, ik begin er echt steeds meer lol aan te krijgen). Deze week was ik even op zoek gegaan naar een regenton. Niet normaal wat die dingen kosten, gemiddeld ben je zeker € 75 kwijt als je er eentje op een verhoging met een kraantje wilt hebben. Toch nog maar even over nadenken dus. Ik zag echter wel toen ik bij de Praxis naar buiten liep mooie grote hangplanten. Pap had zondag een haak aan mijn schutting gehangen en deze was hier dus ideaal voor… Ook hiervan wil ik jullie de foto’s dus niet onthouden.

S8003749 S8003746

Leuke kleurtjes, de tuin fleurt er helemaal van op.

Tevens heb ik met de buren afgesproken dat de schutting echt een likje beits nodig heeft. We zijn het er allebei over eens dat een kleurtje niet verkeerd is en hebben besloten om de schutting groen te beitsen. Nu nog even kijken wanneer de schilder kan, maar waarschijnlijk zal dit al binnen een maand gaan gebeuren. Het gaat nog eens wat worden achterom!!!

En de soap omtrent mijn iPhone wordt eindelijk afgesloten. Gisteren kreeg ik een telefoontje van Pro Assist dat mijn toestel is vervangen. Helaas kunnen ze hem pas woensdag komen brengen omdat ik maandag en dinsdag naar school moet. Ik zal het dus nog een klein weekje zonder moeten stellen. Maar goed, ik ben het toestel inmiddels al zo lang kwijt dat die paar dagen er ook nog wel bij kunnen…

Nu ga ik mijn Kärcher maar eens uit de schuur trekken en beginnen. Wil vanmiddag tenslotte wel op tijd op het gemeentehuis zijn voor de huwelijksvoltrekking!!!

Fijne donderdag allemaal!!!