Toen ik laatst op Twitter vroeg of mensen nog blogideeën voor me hadden opperde Gerard het idee om een blog te schrijven over een leven zonder Apple.

Leven zonder Apple… Onmogelijk, maar ik ga proberen een voorstelling te maken van hoe ik het dan in zou richten. Laat ik er voor het gemak maar even vanuit gaan dat ik helemaal back to basics zou moeten. Even helemaal 1.0 en een leven zonder internet.
Ik heb nogal wat apparaten van Apple in huis, dus het wordt behoorlijk afkicken.

Als basis mijn AirPort Extreme en de twee AirPort Expresses die in huis hangen om overal een perfect draadloze verbinding te hebben. Hoe deden we dat vroeger eigenlijk, toen internet helemaal niet vanzelfsprekend was?

Before/After…

Een van de meest gebruikte apparaten is toch wel mijn iPhone. Als ik die aan de kant moet leggen ben ik onthand en zal mijn tas er ineens een stuk zwaarder op gaan worden. Ik heb nog steeds een vast nummer thuis, dus bellen zal geen probleem zijn. Wel een stuk duurder trouwens, hoe snel ben je gewend aan onbeperkt bellen?
Ook zal ik terug moeten naar een papieren agenda om al mijn afspraken, verjaardagen en gegevens van contacten in op te schrijven. Daarnaast ook nog een dik notitieboek om al mijn hersenspinsels in op te schrijven. Ik MOET gewoon aantekeningen maken omdat ik het anders vergeet. Om nog maar te zwijgen over de lijstjes die ik voor van alles en nog wat maak.
Voor de muziek wordt het weer ouderwets een discman of walkman. Downloaden of streamen is er zonder internet namelijk niet meer bij.
Foto’s maken doen we gewoon weer met een analoge camera en laten de rolletjes bij de fotograaf ontwikkelen. Die tas begint langzaam behoorlijk zwaar te worden!!!
Het enige leuke is misschien dat we voor de spelletjes weer echt op elkaar aangewezen zijn en gezellig met zijn allen om de tafel gaan zitten om een potje te kaarten.

Mijn MacBook Pro komt hier in huis op de tweede plaats. Voor het schrijven van langere teksten zal er dus een typemachine moeten komen. Dat gaat pijn aan de vingers opleveren van de harde toetsaanslagen!!! En die lange teksten… Als ik geen MacBook meer heb betekent dat ook het einde van mijn blog. Dat zou wel heel spijtig zijn!!!
Heel veel media die ik op mijn iDevices heb staan wordt hier allemaal binnengehaald. Denk aan boeken, magazines, films en series.

Apple

Mijn iPod touch zal ik het minste missen omdat ik die eigenlijk alleen nog maar gebruik om in de zomer muziek te luisteren in de tuin. Dat is natuurlijk op te lossen met een draagbare radio.

Mijn iPad mini wordt hier vooral gebruikt om te lezen. Iedere ochtend de krant, regelmatig de reclamefolders en natuurlijk boeken en magazines. Daarnaast heb ik Plex geïnstalleerd en gebruik ik de iPad om mijn films en series naar de Apple TV te streamen.

En dan komen we dus meteen bij mijn laatste Apple gadget, de Apple TV. Zou ik dan echt weer dvd’s moeten gaan huren? Of heel saai ‘gewoon’ tv kijken? Netflix kijken, muziek naar mijn stereo streamen, dat ding staat hier bijna de hele dag aan! Overdag voor de muziek (Spotify) en ’s avonds dus voor series en films. Die zou echt gemist worden!!!

OMG!!! Als ik mijn eigen verhaal zo terug lees blijkt wel dat mijn leven wel heel erg digitaal in is gericht. Internet kwam in opmars toen ik nog maar net op de middelbare school zat, dus eigenlijk weet ik niet beter. Op het moment dat ik 18 werd kreeg ik een mobiele telefoon en sindsdien is het digitale leven alleen maar bergop gegaan.
Ik ken mezelf redelijk goed en weet dat ik best wel verslaafd ben aan het hebben van het nieuwste van het nieuwste en dat ik ook 100 keer mijn iPhone check. Maar jeetje, wat maken die apparaten het leven soms toch makkelijk!!!

Zou jij nog zonder je gadgets en internet kunnen leven?

Groetjes-Serena-sinterklaas-schuin