Jawel hoor, daar komt weer een blogje voor de nerds, waaronder ik zelf natuurlijk…

Allereerst maar eens beginnen met mijn nieuwe tv. Nu ik op mijn slaapkamer ook een grote tv heb wilde ik hier natuurlijk ook digitale tv. Niets is zo lekker als vanuit bed naar je favoriete zenders kijken, al zeg ik het zelf.

Ik woon al 7 jaar in mijn huisje en heb gedurende die tijd altijd naar een beeld gekeken dat behoorlijk vol met sneeuw zat. Maar goed, iets is beter dan niets, en van een afstandje was er wel redelijk naar te kijken. Maar ja, als je dan ineens van 37 cm naar 58 cm gaat dan begint je dat aardig te storen. En dan ook nog eens het feit dat ik boven dus een stuk minder zenders had dan beneden…

En dan komt Twitter weer om de hoek kijken. Je plaatst een tweet met de vraag waar je goedkoop een tweede decoder kunt scoren en binnen enkele minuten krijg je al een reactie dat iemand nog een kastje over heeft… Dat is mooi en een stuk goedkoper dan in de winkel!!!
Pascal was dus mijn redder!!!

Gisteren even bij de lokale telefoonboer naar binnen gerend en een extra smartcard van Ziggo aangeschaft. Altijd fijn als je een vaste klant bent, levert toch € 5 korting op… (Ik ben en blijf een Nederlander 😎 )

Gisteren kwam Pascal mijn decoder brengen (Wat een service!!!) en we hebben hem meteen even aangesloten. Helaas, de sterkte van het signaal was maar 10% en dat is dus te weinig om beeld te krijgen. Maar… Ik ben niet voor 1 gat te vangen en ben dus vandaag even naar de bouwmarkt gegaan en heb een signaal versterker gekocht. Deze aangesloten en toen… Niets!!! Het signaal kwam niet verder dan 30% en er kwamen misschien maar 5 zenders een beetje door…
Ik maar draaien aan het knopje op de versterker, maar het werd er allemaal maar niet beter op.

Pfff, wat een spaghetti. Maar wel optimaal beeld nu!!!
Nu nog een oplossing vinden voor deze spaghetti…

Er zat dus niets anders op dan maar eens te gaan zoeken waar de kabel nu echt het huis binnenkwam, deze helemaal na te lopen en te kijken of het mogelijk was om deze op een of andere manier misschien een beetje in te korten. Uiteindelijk op zolder eens aan de kabel getrokken en deze schoot ineens los. Heeft hij al die jaren klem gezeten tegen een ijzeren buis van de verwarming!!! Kabel was een beetje beschadigd aan de buitenzijde en de coax maakte dus contact met het ijzer. Gevolg… Geen fatsoenlijke ontvangst.

Je gaat het niet geloven, maar dit was dus alles. Na het lostrekken van de kabel had ik ineens een ontvangst van 100% en kreeg ik alle kanalen haarscherp door!!! Zelfs de analoge tv was ineens gewoon normaal beeld… Nu zal de versterker daar uiteraard flink invloed op hebben, maar ik heb dus 7 jaar voor niets naar slecht beeld gekeken!!! Whoehaa….

Enige wat er nu nog rest is een plank op te hangen naast de tv waar mijn decoder en dvd-speler op kunnen staan… Maar ook dat zal deze week gebeuren en dan ben ik helemaal klaar!!!

En dan eventjes over mijn blog. Ik kreeg wel eens de vraag hoe het nou kon dat mensen bij hun reacties een fotootje erbij hadden staan. Nou, dat ik heel eenvoudig!!! Je moet je even inschrijven Gravatar en hier de foto plaatsen die je bij je naam wilt laten verschijnen. Als je een reactie plaatst op blogs die hiervoor “ingesteld” zijn verschijnt mooi je plaatje naast de reactie. Ziet er wel zo vrolijk uit!!!

Ik ben overigens inmiddels weer volledig hersteld van mijn griepje en begin morgen weer met werken. Maar eerst nog even genieten van twee feestjes.
Vanavond ben ik uitgenodigd op het feest van een collega die vandaag Abraham ontmoet. Altijd gezellig!!!

Morgenvroeg staat dan nog het bezoek van de Sint voor de kinderen van onze personeelsvereniging in de planning. Was vorig jaar al een daverend succes, ben dus benieuwd hoe het dit jaar zal zijn.
Is dus voor mij deze week al de tweede keer dat ik dezelfde Sint zie… (Hoezo, er is er toch maar 1??? 😀 ) Ik heb er in ieder geval zin in!!!

Ik wens iedereen die het nog moet vieren een ontzettend leuke Sinterklaas en voor iedereen een heel fijn weekend!!!