Ook in december las ik weer de nodige boeken. Stelde ik aan het begin van het jaar mijn reading challenge nog op 30 boeken, inmiddels las ik er dit jaar al 41. De challenge voor volgend jaar zal op 45 boeken worden gezet, eens even kijken of dat gaat lukken…

Deze maand las ik maar liefst 8 boeken.

Sint-Psycho

Johan Theorin – Sint-Psycho

Ik weet niet zo goed wat ik van dit boek moet denken. De hoofdpersoon is een zeer gecompliceerd persoon waarvan de opzet gedurende het hele boek maar langzaam naar voren komt.
Het duurt vrij lang voor het verhaal eindelijk een beetje een spannende wending neemt. Helaas is de ontknoping voor mij erg teleurstellend. Denk niet dat ik nog snel een boek van deze auteur zal lezen. Jammer…

 

 

 

Baantjer Inc.Baantjer Inc.

Binnen een paar dagen tijd las ik alle 5 de boeken die tot nu toe van deze serie zijn uitgekomen. De verhalen gaan over Hendrick (met ceekaa) Zijlstra, het neefje van De Cock, welke eveneens bij de recherche in Amsterdam werkt. Het plot van de verhalen is meestal niet zo heel sterk, maar ze zijn aardig om even een aantal uurtjes op de bank door te brengen.
Het liefdesleven van Hendrick loopt als een rode draad door alle 5 de boeken heen en dit is wel leuk om te kunnen volgen.

Sneeuwwitje moet stervenNele Neuhaus – Sneeuwwitje moet sterven

Ongelofelijk wat een boek!!! Gewoon tot midden in de nacht gelezen om tot de uiteindelijke ontknoping te kunnen komen.
Iedere keer denk je weer te weten wie de dader is, tot zich weer een heel andere wending van het verhaal voordoet…
Dit is toch wel een van de toppers van 2012!!!

 

 

 

 

 

Het kan niet altijd Kerstmis zijn…Raynor Arkenbout – Het kan niet altijd Kerstmis zijn…

Tjonge, wat een waardeloos boek. Hoeveel fantasie kan een mens hebben…
Het is maar een heel klein en dun boekje en dat is dan ook de enige reden dat ik het nog heb uitgelezen. Nee, absoluut niet mijn ding!!!

 

 

 

 

Inmiddels staan er alweer een aantal boeken klaar die erom schreeuwen om gelezen te worden. Ik wil er zoveel lezen dat ik gewoonweg niet weet waar ik als eerste in moet beginnen. Ik denk dat het ‘Zeemansbruid’ van Judith Visser gaat worden…

Ik heb nu lekker 3 dagen vrij, dus tijd genoeg om weer lekker in een hoekje van de bank te kruipen.

Update 31 december:

Uiteindelijk las ik ook nog even het 9e boek deze maand en het 42e boek dit jaar.

Zeemansbruid

Judith Visser – Zeemansbruid

Het is in dit boek heel even wennen omdat ieder hoofdstuk vanuit de ik-vorm van een ander persoon is geschreven, maar daar ben je snel aan gewend.
Het boek is vlot geschreven en ik kon eigenlijk niet stoppen voor ik zou weten hoe de vork in de steel zat. Nu was de eigenlijke dader al snel bekend, maar daar omheen draait nog een ander spannend verhaal.
Al met al een erg leuk boek. Dit was het eerst boek dat ik van deze schrijfster las, maar het zal zeker niet het laatste zijn…

 

 

Groetjes-Serena-schuin-winter