Ja hoor, het is weer zover. De vastelaovend is begonnen!!! Zoals gewoonlijk begon voor ons de aftrap met het ‘Kowrenne’ in Hoensbroek…

Ik ben totaal geen carnavalist, maar het Kowrenne is gewoon een jaarlijks uitje dat niet overgeslagen mag worden. Ik heb geen koe gezien, maar het was weer ontzettend gezellig in Amicitia.

Vandaag mag ik nog een middagdienst draaien en dan heb ik maar liefst 4 hele dagen vrij!!!
Morgenochtend komen we met de straatcommissie bij elkaar en mag ik weer een hele lading ballonnen opblazen. Leuk om dadelijk weer de hele straat in de kleuren rood, geel en groen te zien. Mijn raam is al versierd en de vlag hangt al uit.  Als we klaar zijn met versieren hangen er aan ieder huis vlaggetjes en is iedere lantaarnpaal voorzien van ballonnen, vlaggen en een grote clown. Niet om op te scheppen, maar met carnaval is onze straat een lust voor het oog. Dit jaar moeten we extra ons best doen, want… We hebben de prins in de straat!!!

De mensen die hier al langer meelezen hebben beslist al eens foto’s langs zien komen. Maar voor de nieuwkomers… Hier staat een filmpje van hoe de straat er vorig jaar uitzag.

Ik heb niet veel op de planning staan. Ik ga wat optochten kijken en verder eigenlijk niets. Ik heb een bloedhekel aan verkleden, dus eigenlijk is het allemaal niet echt aan mij besteed. Ach ja, ik ga gewoon lekker genieten van een mini-vakantie!!!