Als rechtgeaarde gadgetnerd vind ik het geweldig om nieuwe snufjes aan mijn verzameling toe te kunnen voegen. Deze week kwam er weer een nieuwe gadget bij, de Pebble…

Pebble

De Pebble is een smartwatch, dat je eigenlijk kunt zien als verlengstuk van je smartphone. Alle pushberichten komen op het horloge binnen waardoor je niet meer iedere keer je telefoon uit je broekzak hoeft te pakken om te zien wie je nu weer een berichtje stuurt. Uiteraard heb je wel nog steeds je telefoon nodig om een reactie te kunnen geven. Het is nog net niet het horloge van de Knightrider waar je tegen kunt praten.

Je kunt de Pebble voorzien van diverse zogenaamde watchfaces. Dit houdt in dat je zelf kunt kiezen welke wijzerplaat je in beeld hebt. Er zijn honderden verschillende watchfaces te downloaden waardoor de keuze soms wel erg moeilijk wordt.
Bij de apps, welke hieronder nog genoemd worden, is het ook mogelijk om het batterijpercentage van je telefoon, het weer, je eerstvolgende afspraak en de muziek welke op dat moment speelt te tonen.

Pebble Faces

Iedere dag komen er wel nieuwe watchfaces online en je kunt je horloge dus gewoon helemaal aanpassen aan je mood van die dag.

Wat ik inmiddels wel heb ontdekt is dat ik er, in combinatie met mijn HomeWizard, de verlichting in huis mee kan bedienen. Het vereist even een paar instellingen, maar dan heb je wel een heel erg coole gadget, al zeg ik het zelf.

In het filmpje gebruik ik de app Smartwatch Pro, maar ik kwam er later achter dat de optie ook in de app Smartwatch+ zit. Je kunt iets minder schakelaars toevoegen, maar deze app is verder net iets uitgebreider dan Pro. Voor overige codes, dus ook het schakelen van scenes, kun je hier een complete lijst vinden.
In de beschrijving van het filmpje staat de complete uitleg hoe je zelf de HomeWizard aan je Pebble kunt koppelen. Houd er wel rekening mee dat dit dus alleen thuis werkt en niet als je onderweg bent, zoals de app van HomeWizard zelf.

Off Topic: Filmpjes maak ik meestal gewoon met mijn iPhone 5 en bewerk ze dan in iMovie. Gisteren downloadde ik de app Intro Designer waarmee je professioneel ogende intro’s en credits kunt maken. Maakt de filmpjes altijd net iets leuker!!!

NATO StrapHet enige waar ik niet echt tevreden over ben is het horlogebandje. Het is gewoon saai zwart kunststof en ik wil het horloge dan ook een beetje een ‘eigen’ look geven. Op internet zag ik dat diverse mensen het horloge hadden voorzien van een zogenaamde NATO bandje en ik struinde even over eBay om er zelf ook eentje uit te zoeken.
Hopelijk wordt het bandje al snel geleverd. Mocht het inderdaad goed bevallen ga ik er beslist nog meer bestellen. Ze zijn echt in alle kleuren verkrijgbaar en ze zijn binnen een paar seconden te wisselen.

Graphite CarbonIk bestelde ook nog een skin zodat het horloge meteen beschermd is tegen krassen en het geeft weer net dat extra cachet aan het horloge. Ik koos voor Graphite Carbon. Leuk om je horloge zo helemaal aan je eigen stijl aan te kunnen passen. Dan loopt er ook geen tweede persoon rond met hetzelfde horloge…

 

 

 

Uiteraard ben ik nog steeds op zoek naar leuke functies die ik in combinatie met mijn Pebble kan gebruiken. Hebben jullie tips? Laat ze vooral even achter in de reacties.

Groetjes-Serena-sinterklaas-schuin