Stond ik gisterochtend nog te stuiteren door het nieuws dat ik was aangenomen op de PABO, gistermiddag werd het helemaal te gek…

Zoals ik gisteren al schreef was het voor mij nog niet geheel duidelijk wanneer de opleiding zou beginnen. Tot ik een berichtje op Twitter las van een meisje dat gisteravond al moest beginnen aan de deeltijd PABO in Sittard. Hmmm, zoveel verschillende opleidingen zullen er toch niet zijn… Even een telefoontje gepleegd en jawel hoor… Gisteravond was al meteen de introductieavond. Ik kreeg hierbij ook meteen op het hart gedrukt dat ik deze eigenlijk niet mocht missen. Uh, ja, ik was op het werk en had middagdienst…. Wat is het dan fijn dat je een super meewerkende leiding hebt!!! Een paar uurtje gewerkt en om 17.00 uur als de wiedeweerga naar huis, omkleden en weer in de auto springen richting Sittard.

En wat komt er dan een berg informatie op je af!!! We werden bestookt met lestijden, info over het digitale systeem, filmpjes enz… Mijn tas zit al vol met een studiegids, portfolio en info die ik zelf gedurende de avond mee heb geschreven.

We kregen onder andere onderstaand filmpje getoond… Het is in het Engels en vrij lang, maar geniaal in elkaar gezet!!!

Het eerste dansje en liedje zijn al gedaan en de eerste huiswerkopdracht is ook al binnen. Het is de bedoeling dat we onszelf gaan voorstellen aan de klas waar we dadelijk stage gaan lopen. Hierbij moeten we bijvoorbeeld een kistje vullen met voorwerpen die iets over jezelf vertellen. Je mag iets interactiefs doen, be creative!!! De opdracht moeten we dinsdag presenteren en dan hierna ook toepassen op de eerste dag in de stageklas. Dus even een vraag aan jullie? Aan welk voorwerp denken jullie als eerste als jullie zouden moeten omschrijven?

Over stage gesproken… Er moet natuurlijk ook een stageschool gevonden worden. Tja, die keuze was voor mij snel gemaakt. De basisschool die ik zelf ook 8 jaar lang bezocht heb. Vanuit mijn huidige functie kom ik hier ook nog regelmatig, dus ik ben geen onbekende. Vanochtend even gebeld en ik kreeg mijn juffrouw uit groep 4 aan de lijn. Hihi, was die even verbaasd toen ik vertelde dat ik gisteren aan de PABO was begonnen en graag bij hen mijn stage wilde komen lopen. Maandag moet ik even op gesprek komen, maar in principe voorziet ze geen problemen. Hopelijk is die dus ook al in the pocket!!!

Dinsdag beginnen dan officieel de lessen. Ik heb de lijst met boeken gekregen (Totaal op mijn rug gevallen van de prijs, nu dringend op zoek naar tweedehands materiaal) en het wachten is nu op de schoolpas, de mogelijkheid om in te loggen enz. Vandaag al even naar de Action geweest om wat ringbandblokken voorzien van tabbladen aan te schaffen. (Tip: Ze zijn nu in de aanbieding voor ‚ā¨ 1,49)

Let the school begin!!!