En de eerste plantjes hebben officieel hun intrek genomen in mijn tuintje. Gisteren even gaan shoppen met mijn ouders en daarna even met zijn drieën aan de slag gegaan in de tuin…

Ik begin natuurlijk eventjes van voren af aan. Ik wist nog niet écht wat ik wilde en ben dus eigenlijk zonder ideeën met mijn ouders gaan shoppen. Toen mijn ouders mij oppikten kwamen ze al binnen met een basilicumplantje. De eerste kruiden waren een feit!!!

Eerst even naar de Intratuin… Omdat ik ook wat kleur in de tuin wilde heb ik wat Petunia’s en Lobelia’s meegenomen. Verder nog wat verse kruiden zoals munt en rozemarijn. Om ook de schutting een beetje kleur te geven wat aardbeiplantjes. Tja, en de eerste opzet was eigenlijk om een moestuin te maken, dus de groenten mogen niet ontbreken. De eerste staat al, een aubergineplant…

Tuin 26 april 2010

Hierna eventjes door naar de Action omdat ik nog borden voor onder enkele potten moest hebben. Hier meteen hangpotjes voor de aardbeien meegenomen en nog enkele grote grijze potten die ik gewoon erg leuk vond. Omdat ik ook nog hoop op een paar bewoners in de tuin meteen maar een vogelhuisje ingeladen.

Thuis dus alles ingericht zoals op de foto hierboven te zien is. De bank staat al een eeuwigheid in mijn tuin, maar is eigenlijk te gammel om op te zitten. Als ‘plantenrek’ functioneert hij echter nog prima!!!

Deze week gaan we nog eventjes verder met het opfleuren van de tuin. Ik heb nog enkele rekken liggen en die zijn ook leuk om her en der aan de muren te hangen. Er rest me alleen nog 1 rotklusje en dat is het afspuiten van de tuin met een hogedrukreiniger. Ik heb een regenpijp die rechtstreeks het terras oploopt en hierdoor is alles daar behoorlijk groen. Ik wil hier nu graag een regenton neerzetten met een kraantje eraan. Zo heb ik EN geen groene klinkers meer EN meteen water om de plantjes allemaal water te geven. Iemand misschien een tip waar ik zo’n regenton het beste (lees natuurlijk ook goedkoopste) aan kan schaffen?

Nu maar hopen dat de plantjes die in de vensterbank staan ook snel uitschieten zodat ik deze ook in de tuin kan zetten. Heb er nu al plezier aan!!!