En in navolging van de blog van gisteren moet ik dan natuurlijk ook de antwoorden posten. Er zaten vragen bij waar ik toch wel even over na moest denken, terwijl andere vragen zonder te twijfelen heel makkelijk te beantwoorden waren.

Saskia stelde 3 vragen:

 • Wat doe je graag in je vrije tijd?
  Ik ben heel divers in wat ik leuk vind. Vaak is het ook afhankelijk van de tijd van het jaar. In de zomer vind ik het heerlijk om lekker in de tuin met mijn plantjes bezig te zijn of met een goed boek en een muziekje op de achtergrond op mijn ligbed te vertoeven. Als het echt heel erg warm is lig ik het liefste in mijn zwembad.
  Als ik ‘verplicht’ ben om binnen te blijven zit ik veel achter mijn MacBookje of kijk een filmpje of serie op de bank.
  Verder ben ik graag onder vrienden en vind ik het gewoon gezellig om bij iemand op de koffie te gaan of gezellig samen op het terras te zitten.
 • Waarom ben je begonnen met bloggen?
  Ik denk dat dit ongeveer een jaar of zeven geleden was. Ik begon mijn weg op het www redelijk goed te vinden en vond dat ik ook wel iets te melden had. Ik kwam steeds meer blogs tegen en heb er zelf ook maar eentje aangemaakt. Na enkele blogpagina’s gebruikt te hebben heb ik in 2007 ervoor gekozen om een eigen domeinnaam te kopen en zo echt mijn eigen plekje op het www te veroveren. Ondertussen blog ik hier dus al 5 jaar en ik vind het nog steeds erg leuk. Ik vind het gewoon leuk om over van alles en nog wat te schrijven. Doordat ik ook gadgetblogjes met tips en trucs schrijf trek ik een heel divers publiek en de reacties zijn natuurlijk erg leuk om te lezen. Ik denk dat ik hier voorlopig nog wel even te vinden ben!!!
 • Wat is je favoriete boek? Of een boek dat indruk op je heeft gemaakt?
  Ik heb niet echt een favoriet boek. Ik heb echter wel een paar favoriete schrijvers. Ik lees over het algemeen literaire thrillers, dit kan variëren van Simone van der Vlugt, Herman Koch en Karin Slaughter. Af en toe vind ik het echter ook lekker om even een luchtiger boek te lezen. Ik heb alle boeken over Harry Potter van J.K. Rowling letterlijk verslonden en ook de chicklits van Sophie Kinsella zijn heerlijk om mee in het zonnetje te zitten. Eigenlijk ben ik heel divers in het lezen van mijn boeken. Een van de voorwaarden is echter wel dat het boek me vanaf het eerste hoofdstuk moet boeien…

Dharson stelde 2 vragen:

 • Het Anti Spam woord, zijn dat woorden die jezelf mag aangeven?
  Ik gebruik hiervoor Peter’s Custom Anti-Spam. Hierbij mag je inderdaad zelf de woorden kiezen. Maakt het net een beetje persoonlijker vind ik. Al mijn plugins zijn overigens terug te vinden onder de speciale pagina WP-Plugins welke onder het kopje ‘About” staat.
 • Welke film heb je het laatst gezien en wat vind je ervan?
  Afgelopen zondag keek ik de film New Year’s Eve. Ik had er best al lang naar uitgekeken omdat er een behoorlijk grote sterrencast in meespeelt. Ondanks dat er best veel verhaallijnen door elkaar lopen vond ik het wel een erg leuke film. Gewoon een lekkere ‘Feel Good Movie’.
  Ik houd trouwens op Letterboxd bij welke films ik heb gekeken en wat ik ervan vond. Omdat het een beta-site is kun je je alleen aanmelden met een invitation. Ik heb er nog 3 te vergeven!!!

Limoentje stelde 2 vragen:

 • Hoe bevalt de opleiding je, valt het mee of tegen?
  Tot nu toe bevalt het erg goed. De stages lopen soepel en tot nu toe heb ik bijna alle tentamens behaald. Nu het einde van het schooljaar in zicht komt moet ik er iets harder aan trekken omdat er best veel thuisstudie bij komt kijken, maar ook dat is te overzien. Ik hoop de propedeuse in ieder geval over een paar maanden in mijn zak te hebben!!!
 • Heb je een relatie? Bij ja ben ik erg benieuwd naar meer info. Bij nee, nieuwsgierig of je wel ‘op zoek’ bent.
  Ik ben inmiddels alweer een aantal jaren single. Gezien het feit dat ik op vrouwen val is het ‘aanbod’ ietsje kleiner dan ‘normaal’. Dat wil echter niet zeggen dat ik niet opensta voor een nieuwe relatie. Altijd leuk om nieuwe mensen tegen te komen en ik zie vanzelf wel wie er op mijn pad komt!!!

Jenny had de navolgende vraag:

 • Wat voor werk doe je?
  Helaas moet ik je bij deze vraag teleurstellen. Dat is een van de dingen waarover ik niet schrijf op deze blog. Laten we het erop houden dat ik een ambtenaar ben. Ik volg momenteel echter een deeltijdopleiding aan de PABO en hoop me over een paar jaar dus lerares te mogen noemen.
Insoontje stelde zelfs 4 vragen. Twee vragen heb ik echter al bij Saskia beantwoord:
 • Waarom ben je begonnen met je nieuwe studie?
  Ik werk inmiddels 15 jaar in mijn huidige beroep en ik vond dat het tijd werd voor verandering. Ik had nooit de goede vooropleiding om een HBO opleiding te kunnen en heb daarom voor mijn huidige beroep gekozen. Inmiddels vind ik dat ik gewoon ‘meer’ kan en heb ik dus vorig jaar het toelatingsexamen gedaan. Als kind wilde ik al juf worden, maar op de middelbare school heb ik er eigenlijk met de pet naar gegooid. Nu heb ik daar dus spijt van… Ach, je bent nooit te oud om te leren toch?!?!
 • Lees je alleen nog maar digitale boeken of ook nog ‘ouderwetse’ boeken?
  Ik lees inderdaad alleen nog maar digitale boeken. Ik heb inmiddels een gigantische verzameling opgebouwd en zit dus nooit verlegen om leesvoer. Ik vind boeken gewoon veel te duur en een abonnement bij de bibliotheek is aan mij niet besteed omdat ik altijd vergeet om die boeken weer terug te brengen. Ik lees nu inmiddels 2 jaar digitaal en ben er helemaal aan gewend. Ik zou niet meer anders willen!!!
  Nu gebiedt mij wel de eerlijkheid om te zeggen dat ik nog regelmatige ‘ouderwetse’ boeken in mijn handen heb, maar dit zijn studieboeken. Niet iets om lekker om zondagmiddag mee in een hoekje van de bank weg te kruipen.
Jess een had een wel heel belangrijke vraag:
 • Waarom ben je al lang niet meer bij mij een kopje koffie komen drinken? ;-)
  Tja Jess, dat was inderdaad een hele goede vraag. Het was al véél te lang geleden!!
  Daarom ben ik gisteren dus na het lezen van deze vraag in de auto gesprongen en heb een ritje naar Brabant gemaakt. Ik vond het weer erg gezellig Jess, volgende keer proberen om het niet zo lang te laten duren…
Elise had een van de lastigere vragen:
 • Als je nou in een andere provincie dan Limburg zou moeten wonen waar zou je dan graag willen wonen?
  Poeh, dat vind ik wel een hele moeilijke vraag. Ik ben toch wel heel erg aan Limburg gehecht. Het eerste dat me invalt is Noord-Brabant, maar puur omdat dat nog redelijk dicht bij huis is. Gisteren maar 1 uur en 20 minuten hoeven rijden.
  Maar als ik er dan logisch over nadenk zou ik wel in Noord-Holland willen wonen. Zelf een beetje landelijk wonen als dat mogelijk is, maar wel in de buurt van de grote steden waar ‘het’ altijd te doen is. Dat is namelijk hetgeen ik hier in Limburg een nadeel vind, alle leuke evenementen zijn altijd zo ver weg!!!

En dan kwam Caroline met de meest geweldige vraag:

 • Geef je ook nog antwoord?? ;)
  Whahaha, wat heb je hierboven nu zitten lezen? In het vorige blogje stond toch dat ik de antwoorden in een blog uit zou werken? Heb je weer met een half oog gelezen zeker… LOL

Het is met al die vragen en antwoorden wel een erg lang blogje geworden, maar ik vond het erg leuk om te doen. Aan de vragen merk je welke mensen hier al langer meelezen en welke pas sinds kort. Ik ben benieuwd of er nog meer mensen met mijn idee aan de haal gaan!!!