Nu heb ik echt een reden om te zeggen dat ik een gigantische hekel aan de winter en vooral aan sneeuw heb. Gisteren is er een lading sneeuw van het hoofddak geschoven, naar beneden gevallen en rechtstreeks door het dak van mijn serre gedonderd…

Ik was net onderweg naar huis van mijn allerlaatste schooldag en was dus in een vrij goede stemming. Zoals altijd bel ik dan even naar mijn ouders en die hadden dus een minder goed nieuwtje voor me. Mijn buurvrouw had lichtelijk in paniek met bovenstaand verhaal naar mijn ouders gebeld omdat ze mij niet kon bereiken.

Uiteraard had ik toen lichtelijke paniek en ben direct naar huis gereden terwijl ik eigenlijk nog andere plannen had. Thuis trof ik dus een redelijke ravage aan. Gelukkig was Sjannie, mijn aanplakmoeder, zo lief om ook naar huis te komen en mij te helpen om de ravage op te ruimen.
Pfff, de golfplaten van het voorste gedeelte van het dak hingen bijna op de grond en de sneeuw lag echt overal. Ik had volgens mij wel 50 kg sneeuw in de vaatwasser en de wasmachine liggen. Buiten de sneeuw was natuurlijk ook de rommel die op een dak ligt naar binnen gevallen en het was dus echt een smeerzooi.

Uiteraard heb ik eerst uitgebreid foto’s gemaakt voor de verzekering en toen zijn we maar begonnen met opruimen. Ik heb een kennis laten komen om de kapotte platen te laten verwijderen en ik heb zo goed en zo kwaad als het kon overal de sneeuw uitgehaald. Durf nu echter niet meer de machines te laten lopen omdat echt overal water en sneeuw in zit. Nu is het wachten op de expert…

Hopen dat het allemaal snel afgehandeld kan worden zodat ik een nieuw dak en nieuwe apparatuur kan kopen. Toch ook wel erg lastig om geen wasmachine te hebben.