Je leven bestaat uit een aaneenschakeling van momenten. De een is schattig, de ander is schrikbarend en weer een ander is adembenemend. Gisteren had ik 2 ‘aaah’ en ‘oooh’ momenten…

Zoals jullie wel weten ben ik dit jaar begonnen om mijn tuintje helemaal in orde te maken en te voorzien van leuke planten en spullen om neer te zetten. Dus kreeg ik van mijn ouders een vogelhuisje voor mijn verjaardag. Ik weet dat ik wel een beetje vroeg ben, maar ik vond het leuk om te kijken of ik een beetje leven in de tuin kon krijgen en gooide wat brood in het huisje. Verder hing ik alvast wat vetbolletjes en pindanetjes op.
Toen ik gisteren aan de eettafel achter de laptop zat en naar buiten keek zag ik ineens een drukte van jewelste in de tuin. Er vlogen musjes, koolmeesjes en merels af en aan. Er hingen allemaal kleine vogeltjes te smullen van alles dat ik had opgehangen. Ik heb echt ruim een kwartier vertederd naar buiten zitten kijken naar al dat kleine grut. Dat was dus mijn ‘aaah’ momentje… (Ik heb het nu overigens weer, het is echt te schattig…)

Nu had ik toevallig laatst een mini-statiefje gekocht voor mijn fototoestel (Jawel, maar zeker € 1,69 bij de Action) en bedacht me dat ik het misschien wel op de foto zou krijgen omdat de camera stil staat en ik nu dus ook kon fotograferen met de digitale zoom. Ok, de foto is niet geweldig scherp, maar het koolmeesje is wel duidelijk te zien.

Koolmeesje aan het eten van de pinda's..

Gisteravond had ik nachtdienst en moest werken op de opening van Cultura Nova 2010. Het festival werd geopend door Groupe F, een Franse act voorzien van licht en vuurwerk. Wow, dat was dus echt een ‘oooh’ moment.

Aan kabels hingen mannen in pakken volledig voorzien van lampjes en om hen heen spoot vuurwerk alle kanten op. Wat een prachtig gezicht, oud en nieuw is er niets bij…
Het was jammer dat het vrij hard regende, waardoor er nogal  vrij veel rook ontstond door het vuurwerk, maar verder was het een genot om naar te kijken. Natuurlijk heb ik tijdens mijn werk geen camera op zak (iPhone maakt waardeloze foto’s in het donker), dus ik heb maar even een plaatje van internet geplukt.

Natuurlijk bestaan er nog veel meer mooie momenten in je leven, maar ik vond dit ook wel grappig om te laten zien. Ik ben benieuwd wat de rest die meedoet aan de ’30 Days Challenge’ voor een moment gaat beschrijven. Vond het wel weer een pittig opdrachtje…