Dag 3 is alweer aangebroken. Vandaag moet ik een blogje schrijven over mijn ouders. Eens kijken hoe ik dat aan ga pakken…

Zoals jullie bij dag 1 al hebben kunnen lezen is mijn moeder overleden toen ik 10 jaar oud was. Gelukkig was ik wel oud genoeg om me nog genoeg te kunnen herinneren en er zijn me veel leuke en lieve dingen bijgebleven. Uiteraard ook de vervelende dingen zoals de ziekenhuizen waar ze soms meer dan een maand moest liggen na een operatie.

Het blijft me altijd bij dat mam zich een keer versprak toen ze me naar bed bracht en per ongeluk “Likker petten” zei in plaats van “Lekker pitten”. Hihi, we hebben het jarenlang als ‘wachtwoord’ gebruikt voor ik ging slapen, ook met mijn vader na haar overlijden.

Ik kan me de vakanties herinneren die ik samen met mam maakte, terwijl pap moest werken. Met zijn tweetjes naar Sicilië, Oostenrijk en met een vriendin van mam naar Zwitserland.

Ik ben blij dat ik dat allemaal nog mee heb mogen maken. Ik heb even gezocht naar een foto en ik heb er eentje gevonden die ik ooit eens heb ingescand. De foto is zoals jullie kunnen zien gemaakt met kerst, ik schat ergens in 1982 of 1983.

Samen met mam...

Toen mijn moeder overleed was pap ook pas 38 en hij was natuurlijk nog veel te jong om alleen te blijven. In 1999 is hij getrouwd met Sjannie en tot op heden zijn zij nog steeds gelukkig samen. Ik noem hen voor het gemak meestal gewoon mijn ouders omdat ik geen zin heb om altijd alles uit te leggen. Sjannie heeft ook nog een zoon, Bjorn. Ik heb er nu dus een broertje bij en ben dus inmiddels ook tante. Maar over hem later meer in een ander blogje…

Hier ook nog even een foto van mij samen met pap en Sjannie.

Met Sjannie en pap...

Nou, zijn jullie ook weer een beetje op de hoogte van de samenstelling van ons gezinnetje…