Dag 17 alweer van de challenge, inmiddels al ruim over de helft van de 30 dagen heen. Vandaag een blogje over mijn favoriete herinnering.


Ik heb heel veel leuke herinneringen, maar mijn mooiste herinneringen koester ik toch in de tijd dat mijn moeder nog leefde. Ik ben een aantal keren samen met mijn moeder alleen op vakantie geweest. Samen naar Sicilië, naar Oostenrijk en naar Zwitserland. Ik was nog vrij klein en sommige herinneringen zijn dan ook maar flarden. Hierdoor weet ik niet meer precies wat er gebeurd is, maar ik weet wel dat ik in die tijd ontzettend genoten heb. Ik kan me dagen herinneren dat we aan het zwembad lagen tot we bijna blauw waren van de kou of dat we naar een groot volksfeest gingen in Oostenrijk.

Het belangrijkste voor mij is het feit dat ik gelukkig oud genoeg was om mam nog goed te kunnen herinneren. Natuurlijk zijn er veel dingen ‘wazig’, maar het feit dat ik weet dat ze er alles aan deed om de moeilijke tijd voor mij zo makkelijk mogelijk te maken en mij toch een onbezorgde jeugd te bezorgen is voor mij de allerbelangrijkste herinnering.