Met uitzondering van de moblogjes die ik heb geplaatst wordt het weer eens hoog tijd voor een blogje van mijn zijde. De inspiratie was de laatste tijd ver te zoeken en echt veel schokkende dingen heb ik ook niet meegemaakt. Met een aantal leuke dingen in het vooruitzicht moet er nu maar weer eens wat gepost worden.

Dus daar zit ik nu dan, tijdens de laatste dienst voor de vakantie. Helaas een nachtdienst, dus mijn eerste vrije dag zal ik helaas half slapend doorbrengen. Het is maandagnacht en dat is doorgaans erg rustig. Krijg ik mooi de kans om een paar dingetjes te fixen op mijn pc. Ik ben druk bezig om een feestje te organiseren omdat ik dit jaar (jawel!!!) 30 word. Bij een feestje horen uitnodigingen en daar heb ik me zojuist eens mee bezig gehouden.
Ik kreeg van een aantal mensen de tip om deze in Microsoft Publisher te maken. Wat een geweldige tip!!! Je kunt mooi een A4-tje gebruiken dat na het op de juiste wijze te vouwen gewoon een kaart wordt. Meteen even de adressen van de mensen die ik wil uitnodigen in DaviAdres gezet, dus de etiketten kunnen binnenkort ook even geprint worden.
Normaal ben ik helemaal niet zo van de verjaardagen en houd ik eigenlijk helemaal niets. Ik kreeg nu echter van alle kanten te horen dat ik er dit jaar met mijn 30 niet onderuit kon komen en dus heb ik maar iets georganiseerd. Zaaltje gehuurd, diskjockey geboekt, er komt nog een heleboel bij kijken.
Ach, ik ben pas in juli jarig, dus ik heb nog wel eventjes de tijd om alles goed te regelen en op orde te brengen.

En dan de vakantie… Zoals jullie wel weten woon ik in het zuiden en hier wordt natuurlijk uitbundig carnaval gevierd. Dus ook door mij!!!
Ik had vanaf donderdag vrij gevraagd en de planning was mij zeer erkentelijk om mij vandaag al de laatste dienst te geven. Houdt dus in dat ik 9 (!!!) dagen vrij heb!!!
Donderdag begin ik zoals het een goede traditie betaamt met het “kowrenne” in Hoensbroek. Voor de leken: Er wordt een grote koe gemaakt waar je met twee personen onder kunt lopen zodat je de “poten” van de koe bent. Hierna wordt er op de markt een parcours uitgezet waarbij er wordt gekeken wie het snelste rondje rent, wie het beste de stoelendans kan doen en nog meer van die onzin. Altijd erg leuk om te zien en erna in de kroeg is het natuurlijk ook altijd erg gezellig. Ik heb geloof ik 1 jaar gemist omdat het was afgelast door het slechte weer EN omdat ik moest werken, maar nu zetten we de traditie weer fijn voort.
Zondag is bij mij in het dorp de grote optocht en die gaan we met een groep gezellig in het dorp kijken en daarna uiteraard weer gezellig de plaatselijke kroeg in.
Ik heb nog niet echt iets in de planning voor de rest van de dagen, maar ik betwijfel of ik thuis ben. Er valt altijd wel weer iemand in dat we ergens naar toe moeten gaan en dat laten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen.
Woensdag zal ik als afsluiting van de carnaval gaan haringhappen en dan mogen we de donderdag weer aantreden in de middagdienst.

Inmiddels ben ik al bijna 1½ uur bezig met dit blogje. Tussendoor eventjes gezellig gegeten met de collega’s en een beetje zitten praten, daar krijg je tijdens de diensten overdag vaak niet of nauwelijks de tijd voor. Het is nu 02:10 uur en de dienst zit er dus al voor de helft op. Nog 4½ uur…