En toen was het alweer aswoensdag en was de carnaval weer voorbij. Dit jaar is het eigenlijk een beetje aan me voorbij gegaan.

Zaterdag heb ik voor het eerst sinds ik in deze straat woon geholpen met het opblazen van de ballonnen om de straat te versieren. Jeetje, we hebben er ongeveer 700 opgeblazen!!! Uiteraard wel met een apparaat, maar op het einde had ik toch aardig pijn in mijn vingers van het dichtknopen van die dingen. Maar, eerlijk is eerlijk, het resultaat mag er wezen. Het is misschien een beetje moeilijk te zien op de foto, maar het is maar om even een kleine indruk te krijgen.

De straat is weer volop versierd... Part one #vl10

Aan ieder huis hangen vlaggetjes, op iedere lantaarnpaal vlaggen, een afbeelding van een clown en een hele grote ring met ballonnen. En voor die ringen zijn de vrouwen dus ieder jaar verantwoordelijk. Er worden oude fietsvelgen voor gebruikt waar rondom ballonnen aan vastgemaakt worden.

Ballonnetje??? #vl10

Verder versiert echt iedereen zijn raam, hangt de vlag en ballonnen uit. Echt een genot om naar te kijken als je de straat in rijdt moet ik zeggen…

Verder ben ik alleen zondag eventjes het dorp in geweest om de optocht te kijken. Nou, ik heb er zeggen en schrijven 10 minuten van gezien. Het begon vrij hard te sneeuwen en toen ik het echt koud begon te krijgen ben ik de kroeg ingedoken.
Heel veel mensen zijn ervan overtuigd dat ik een ontzettende carnavalist ben. Nou, valt dat dus even vies tegen. Ik vind het altijd om naar de dameszitting te gaan, het huis te versieren en eentje te gaan drinken. Alleen heb ik met carnaval 1 groot probleem, ik heb echt een bloedhekel aan verkleden!!! Dus ik stond zondag heel origineel verkleed in de kroeg, als mezelf!!! Uiteindelijk was het wel een gezellige middag. Rond 18.30 uur was ik weer thuis en toen was voor mij de carnaval teneinde. Maandag begon voor mij de werkweek weer en was het feestgedruis voor mij voorbij.
Mijn vader heeft overigens alle foto’s gemaakt en ik moet zijn kaartje nog krijgen voor de foto’s. Met een beetje geluk heb ik ze volgende week eventjes op mijn pc gezet en kan ik ze uploaden naar Flickr. Denk dat ik de leukste foto’s dan nog wel eventjes in een blogje gooi.

Toen ik vanochtend op mijn blog keek zag ik dat WordPress toe was aan update 2.9.2. Nou, geen probleem zou je zeggen. Even downloaden, uploaden met FTD en hoppa. Nou, niet dus!!! Wat een ramp, nadat ik alles had gedaan zag ik alleen nog maar een witte site. Paar keer opnieuw proberen, oude versie uploaden, nieuwe versie weer uploaden… Echt niets hielp!!! Maar daar komt dan gelukkig weer het “oude vertrouwde” Twitter om de hoek kijken waar je even snel je vraag stelt. En daar was dan mijn reddende engel Roy die na veel werk het voor elkaar kreeg om mijn site weer zichtbaar te maken. Bleek dat de boosdoener in deze de plugin WeatherIcon was. Dus voor mensen die nog moeten updaten… Die plugin verwijderen!!! Dan maar geen weerbericht op je site…
Ik heb meteen de meeste plugins die allang uitgeschakeld staan ook verwijderd en de oude thema’s uit de database gegooid. Ik maak nu in ieder geval dus wel een back-up alvorens ik weer een nieuwe versie zal uploaden. Alleen nu zit ik eigenlijk nog met twee vragen. Welke plugin is het beste om te back-uppen? Verder krijg ik bovendien altijd de optie om automatisch te upgraden, maar bij mij lukt dat helemaal niet!!! Bij de updates van de plugins werkt het prima, maar de versie updaten werkt dus niet… Ik gebruik overigens Firefox als browser.

En dan mijn laatste “verslaving”. Ik ben sinds een aantal maanden in mijn vrije tijd ook nog “boerin” geworden. Als ik eventjes vrij ben en achter de pc zit ben ik aan het oogsten, mijn dieren aan het verzorgen, mijn buurtjes aan het helpen en noem maar op. Kortweg, ik heb het over FarmVille. FarmVille is een app vanuit Facebook (waar ik dus uiteraard een profiel heb, hiernaast in de balk ook maar eens een linkje neergezet) en waar echt ontzettend veel mensen aan meespelen. Ik heb inmiddels al over de honderd buren, het is eigenlijk waanzin… Wat in het begin een onnozel spelletje lijkt blijkt ontzettend verslavend te zijn. Je moet en zal een hoger level halen en alle doelen die gesteld worden halen. Hahaha, ik lees het om mij heen steeds vaker dat mensen eraan verslaafd raken. Het is zelfs zo populair geworden dat er deze week zelfs een heel artikel over in het Limburgs Dagblad stond. Hier kun je het hele artikel bekijken.

Ik ga eens even kijken of jullie nog nieuwe blogjes geschreven hebben en of mijn vee nog verzorgd moet worden… ūüėČ

Ik wens jullie allemaal nog een hele fijne woensdag!!!