En dan moet ik toch echt mijn belofte nakomen. Ik zou na een aantal weken gaan vertellen wat mijn omslag nu precies inhoudt. Ik kan er kort en bondig over zijn… Ik ben weer begonnen met een afvalrace. Nu de resultaten langzaam in de goeie richting beginnen te gaan en de mensen het ook daadwerkelijk beginnen te zien kan ik het niet echt meer verbergen.

Op 8 mei ben ik begonnen met het Cambridge dieet. Na mijn grote afvalrace van een aantal jaren geleden hadden de kilo’s zich weer langzaam in mijn lichaam opgehoopt en kroop de weegschaal weer steeds dichter in de richting van de 80 kg. Slechte zaak!!!
Een aantal weken geleden kwam ik een collega tegen die waanzinnig veel was afgevallen in korte tijd. Hij vertelde me over het Cambridge dieet en hoe dit ongeveer werkte. Dat wilde ik ook!!! Dus een afspraak gemaakt met de consulent en op 8 mei had ik dan mijn start.

Als stok achter de deur pleur ik hier gewoon weer mijn gewicht neer. De ochtend van 8 mei woog ik maar liefst 79,6 kg. Veel en veel te zwaar voor iemand die maar 1.60 m is. Maar… Ruim 3 weken later is daar al flink verandering in gekomen. Vanochtend gaf de weegschaal 73,5 kg aan, een verschil van 6,1 kg!!! Whoopwhoop!!!

Bij de consulent ben ik overigens veel meer afgevallen, maar ik vind dat niet echt goed gemeten. Ik sta op verschillende tijden op de weegschaal met kleren aan. Nee, ik houd me lekker aan mijn  eigen weegschaal waar ik gewoon het ’s ochtends op ga staan, op dezelfde plaats, op een nuchtere maag. Lijkt me iets betrouwbaarder…

Iedere ochtend begin ik met een shake, ik lunch met een reep en ’s avonds eet ik een kop soep. Deze week heb ik de zogenaamde ‘eetweek’ en eet ik er ook nog een lichte maaltijd bij. Eerlijk is eerlijk, de eerste week is waanzinnig moeilijk, ik had zo de hele kast leeg kun ‘vreten’. Maar… Wat ik in mijn hoofd heb, heb ik nog niet in mijn kont. Inmiddels ben ik aan de routine gewend en is het hongergevoel ook nagenoeg weg. Ik ga weer proberen om rond de 60 kg uit te komen, wil deze vakantie een beetje ‘strak’ op het strand in Spanje kunnen liggen!!! Uiteraard zal ik jullie af en toe op de hoogte houden van mijn resultaten…

Zo, zijn jullie ook weer op de hoogte!!!