Zaterdagavond was het dan voor mijn ouders zover. Ze gingen mee met de Cuypers luchtballon. Omstreeks 18:15 uur moesten we op Megaland zijn alwaar we met zijn allen zouden verzamelen om daarna gezamenlijk naar het vertrekpunt te rijden.

Bij het oplaten van een luchtballon komt nogal veel kijken en vele handen maken uiteraard licht werk. Iedereen steekt dus zijn handen uit de mouwen. Als eerste de ballon zelf helemaal uitvouwen.

DSC_0025

Als de ballon daarna helemaal is uitgevouwen wordt er eerst lucht ingeblazen met een grote ventilator. In het begin natuurlijk even vasthouden zodat de lucht er goed in kan.

DSC_0040

Als er uiteindelijk genoeg lucht in zit moet deze verwarmd worden zodat de ballon rechtop komt te staan.

DSC_0061

En als de ballon dan recht staat moet iedereen uiteraard in het mandje gaan zitten. De eerste paar foto’s had ik gemaakt met de camera van pap. Toen deze de lucht in ging moest ik deze uiteraard aan hem afgeven…

De rest van de spotters en volgers is vervolgens in de auto gesprongen (ik dus ook) en we zijn achter de ballon aangereden. We hadden de goede route te pakken, want na ca. een half uur kwamen ze recht over ons heen gevlogen. Erg leuk, zo’n foto van bovenaf!!!

DSC_0085

Helaas moesten wij hierna met de auto een grote lus maken en heb ik de landing niet op de foto vast kunnen leggen.

Na het opruimen van de ballon krijgt iedereen zijn luchtdoopcertificaat en wordt er een glas champagne gedronken.

DSC_0116

Uiteraard zijn er nog veel meer foto’s gemaakt (maar liefst 163). Ik heb ter plekke visitekaartjes uitgedeeld zodat de medevaarders ook de foto’s kunnen downloaden. De foto’s staan in dit album.

Toen ik het ’s avonds in bed lag belde mijn vader nog met de mededeling dat er op zondagochtend om 7 uur twee ballonnen de lucht in zouden gaan waarvan we er eentje nog niet op de foto hadden. Idioot als we zijn dus de wekker om 06:20 u gezet en om 06:45 u zaten we in de auto richting de startplek.

Hahaha, en we waren niet de enige idioten, he Natasja????

Afijn, aangekomen bij de startplek heb ik deze keer geholpen bij het klaarzetten van de ballon. De PH-WWS om precies te zijn.

Hier hang ik aan de zijkant van de ballon tijdens het verwarmen van de lucht zodat de ballon zelf niet verbrandt.

100_0817

Tja, en dan staan er ineens twee ballonnen naast elkaar die ongeveer gelijktijdig de lucht ingaan.

DSC_0141

En als ze dan in de lucht hangen krijg je de ballonnen echt geweldig mooi op de foto…

DSC_0163

En dan zijn ze allebei vertrokken.

DSC_0173

Het oplaten van deze luchtballonnen is helemaal vastgelegd door de lokale omroep TV Totaal. Ik vermoed dus dat ik binnenkort nog op tv kom, hahahahaha. Als ik het filmpje vind op internet zal ik het beslist hier plaatsen!!!
De rest van de foto’s staan uiteraard weer in het fotoalbum.

Toen ik thuis kwam ben ik op de bank gaan zitten op tv te kijken. Ahum, enkele uren later werd ik wakker…. Moet weer even wennen aan het vroege opstaan geloof ik…

Gistermiddag nog naar de verjaardag van Guido geweest, ook weer erg gezellig!!!

Vanavond heb ik de verjaardag van Nicole. Verder heb ik even niks op de planning staan vandaag, dus ik ren eens even opruimend door het huis heen, ziet het er hier ook weer netjes uit…

Fijne maandag allemaal!!!!