De laatste dag van de maand augustus is alweer aangebroken. De maand dat ik ook weer begon met werken en het lezen op een laag pitje kwam te staan. Toch lukte het me deze maand weer om 6 boeken te lezen wat het totaal voor dit jaar op 54 brengt.

Twee zomersMichael Berg – Twee zomers

Wow, ik heb volgens mij een nieuwe favo schrijver ontdekt. Deze week werd ik door een kennis op deze schrijver gewezen en het toeval wil dat hij oorspronkelijk uit Heerlen, 5 km van mijn woonplaats, komt. Chauvinistisch als ik ben moest ik hem een kans geven.
Het verhaal speelt zich af in Frankrijk en gaat over Chantal Zwart, een journaliste bij een plaatselijk radiostation. Bij haar verhuizing naar een klein plaatsje komt ze tot de ontdekking dat zich hier jaren geleden een drama heeft afgespeeld. Ze is vastbesloten om te ontdekken wat er is gebeurd…
Het boek beschrijft de omgeving tot in detail en hierdoor waan je je als vanzelf in de prachtige omgeving. Het verhaal is zeer meeslepend geschreven en ik kon het niet aan de kant leggen.

Blind vertrouwenMichael Berg – Blind vertrouwen

Dat ik deze schrijver niet eerder heb ontdekt!!! Alweer een meeslepend verhaal waarbij het behoorlijk lang duurde voor ik zelf uitgevogeld had wie de dader was. De personages in het boek worden zeer uitgebreid omschreven waardoor je het idee hebt dat je de mensen ook echt kent. Absoluut een serie waarvan ik deel 3 en 4 ook graag nog wil lezen…

 

 

 

Morgen ben ik weer thuisSimone van der Vlugt – Morgen ben ik weer thuis

En alweer zet Simone met dit boek een klapper van een thriller neer. Je leeft helemaal mee met Britt die wordt ontvoerd en ik voelde haar angsten bijna zelf. Het recherchewerk wordt erg goed omschreven en ik heb nergens iets kunnen ontdekken dat niet ‘in het echt’ zou gebeuren. Een heerlijk boek en ik kan kan nu al niet meer wachten op deel 3…

 

 

 

 

Een echte vrouwMichael Berg – Een echte vrouw

Ik dacht dat de eerste twee delen van Chantal Zwart al erg goed waren, maar dit is echt het beste deel tot nu toe!!!
Als de baas van Chantal bij een verkeersongeval om het leven komt heeft ze het vermoeden dat dit niet zomaar een ongeluk was. Ze raakt verstrikt in een web van intriges en vaker dan eens was ik bang dat haar zelf ook iets zou overkomen. De uiteindelijke uitkomst had ik totaal niet verwacht, maar maakte het verloop van het verhaal ineens ontzettend duidelijk. Als deel 4 ook zo goed is staat me weer een zinderend boek te wachten…

 

Nacht in ParijsMichael Berg – Nacht in Parijs

Het laatste deel (tot nu toe) in de serie van Chantal Zwart. Dit boek heeft een hoog politiek gehalte en dat maakt dat ik het boek iets minder goed vond dan de voorgaande boeken in deze serie.
Toch zit er ook weer een licht romantische verhaallijn in het boek waardoor ik toch ben blijven lezen.
De onderhuidse spanningen zijn iets minder dan in de voorgaande boeken, maar toch werd het ook voor mij pas in het laatste hoofdstuk duidelijk wie de uiteindelijke dader was. Geen verkeerd boek!

 

Het Luxor ResortCandy Brouwer – Het Luxor resort

Hoewel ik vrij snel door het boek heen was, het las vrij makkelijk, ben ik er niet echt kapot van. De gebeurtenissen in het boek zijn allemaal erg ver gezocht en de hoofdpersoon is wel erg goedgelovig. Ik had het gevoel dat de schrijfster van dit boek iets te vaak de boeken van ‘Vijftig tinten’ had gelezen, ook in dit boek hadden de erotische scènes een beetje de overhand. Het was niet abominabel slecht, maar ik denk niet dat ik snel nog een boek van deze schrijfster zal lezen.

 

 

 

De laatste dagen had ik niet zo veel zin om te lezen. Ik zit momenteel weer even in een filmfase. Ach, de zin zal vanzelf wel weer terugkomen. Ik lees nog steeds de recensies op Goodreads en zoek boeken op die ik sowieso nog wil lezen. Meld je ook aan, ik vind het leuk om te zien wat jij allemaal leest!!!

Groetjes Zomer