Zo, dat lijkt er al meer op. Eindelijk weer eens 5 boeken gelezen in een maand. Ik ben inmiddels weer in een ander boek bezig, maar dat gaat gewoon nummer 1 van mei worden…
De teller staat momenteel op 10 boeken, 20% van het uiteindelijke doel.

Sterf twee keer…Tess Gerritsen – Sterf twee keer

Als ik eerlijk ben vond ik dit een van de mindere boeken in deze serie. Het verhaal kwam voor mij maar langzaam op gang en ik kon er niet goed mee omgaan dat er twee verhalen door elkaar liepen. Toen uiteindelijk alles samenkwam werd het wel heel erg spannend en de laatste hoofdstukken heb ik dan ook zonder te stoppen verslonden. Jammer dat het zo lang duurde voor er echt vaart in het verhaal kwam.
Begrijp me niet verkeerd, het is een goed verhaal en het heeft ook lang geduurd voor ik in de gaten had wie de dader was, maar iets meer spanning had van mij wel gemogen.

De lege stad…Simone van der Vlugt – De lege stad

Wow, het is dat ik tussendoor nog even moest slapen en werken, anders had ik dit boek echt in 1 ruk uitgelezen. Ik ben altijd gefascineerd geweest door boeken die zich in de tweede wereldoorlog afspelen, dus ik kon niet wachten tot ik dit boek in mijn bezit zou hebben. En ik ben niet teleurgesteld!!!
Het verhaal gaat over Katja die na het bombardement in Rotterdam ineens de zorg krijgt over haar broers en zussen. Moeilijk voor een meisje van 21 om ineens met zo’n last op te worden gezadeld.
Alle incidenten die in Rotterdam hebben plaatsgevonden worden redelijk uitgebreid besproken, Simone weet het allemaal in een vloeiend verhaal samen te vatten.
Het boek had van mij nog vele malen dikker mogen zijn, ik kon echt niet stoppen.
Ik kan er nog steeds niet over uit wat een leed al die mensen toen is aangedaan. Heel veel respect voor de mensen die onderduikers in huis hebben gehad en in het verzet hebben gezeten. Met ieder boek dat ik hierover lees groeit dat respect alleen maar…
Absoluut een aanrader!!!

De Cock en de dode divaA.C. Baantjer – De Cock en de dode diva

Altijd leuke boeken om even tussendoor te kunnen lezen. Ik baal er nog steeds een beetje van dat de boeken niet meer van Baantjer zijn hand zijn, maar ja, dat kan natuurlijk ook niet. Ik mis een beetje de standaardzinnetjes. Dat neemt niet weg dat Peter Römer weer een leuk boekje heeft geschreven dat je even een paar uurtjes uit de echte wereld haalt. Lekker in mijn hangmatje liggen lezen en ik ben diverse keren op het verkeerde been gezet over de dader. De ontknoping was echter een beetje afgeraffeld, Baantjer was er een meester in om dat lekker uitgebreid uiteen te zetten…

VuurproefCarina van Leeuwen – Vuurproef

In eerste instantie waren een aantal reviews die ik over dit boek las niet al te lovend, maar dat weerhield me er niet van om toch te beginnen. Ik vind de forensische opsporing erg interessant en was benieuwd wat voor een boek iemand die in het echt ook bij de forensische opspring werkt zou schrijven.
Het viel dus absoluut niet tegen!!! Oké, het is geen spannend boek, maar het is wel erg goed geschreven. Er wordt een redelijk goed beeld geschetst van de werkwijze bij de politie en de frustratie waar de medewerkers vaak tegenaan lopen. Daarnaast wordt ook het privéleven van hoofdrolspeelster Renee Spaan uitgebreid verteld.
Ik heb me prima geamuseerd met dit boek en ik hoop dat er snel nieuwe delen in deze serie zullen verschijnen!!!

Koud spoorCarina van Leeuwen – Koud spoor

En toen bleek het tweede deel in deze serie dus ook al uitgebracht te zijn. Helemaal blij, ik ben er direct in begonnen.
Dit boek is al beter dan deel 1, maar als er nog echt spannende dingen gaan gebeuren, gaan deze boeken ook de 5 sterren verdienen.
Het verhaal gaat uiteraard verder met als hoofdpersoon Renee Spaan. Voor mij vonden er een paar verrassende wendingen plaats in haar privéleven, dingen die ik eigenlijk wel jammer vind…
Uiteraard vinden er weer een paar moorden plaats die Renee aan de hand van sporen moet oplossen.
Ondertussen dient zich echter ook een zaak in haar privéleven die alles behoorlijk op zijn kop zet. Maar OMG, kan deel 3 NU uitkomen? Een open einde… Ik word gillend gek.

Groetjes