Heel klein leesmaandje, maar 2 boeken… Afgelopen maand op het werk behoorlijk wat extra uurtjes gedraaid waardoor het lezen werd beperkt tot het ’s avonds een paar hoofdstukken in bed. Het mag de pret niet drukken, heb er toch nog 2 gelezen.

SneeuwvalTess Gerritsen – Sneeuwval

Wat een verrassend boek in deze serie. Deze keer is Maura Isles de hoofdrolspeelster in een dreigende situatie die alle verstand te boven gaat.
Sektes, ik heb er nooit iets van begrepen, mensen die zich zo kunnen laten hersenspoelen. Dit verhaal geeft een heel klein idee hoe mensen dit kunnen laten gebeuren…
Erg spannend met een verrassende ontknoping.

 

 

 

Het stille meisjeTess Gerritsen – Het Stille Meisje

Deel 9 in de serie van Rizzoli & Isles. Dit keer een verhaal in een heel andere stijl dan de moorden die in de eerdere boeken worden besproken. Het is in dit boek duidelijk merkbaar dat de schrijfster van Aziatische afkomst is en het verhaal speelt zich dan ook grotendeels in Chinatown af. Ik heb even in het verhaal moeten komen omdat er veel oude sprookjes worden besproken en de moordenaar in deze dit keer wel een heel vreemd figuur is.Het duurt echter niet lang voordat het verhaal weer een spannende wending neemt en ik eigenlijk niet meer kon wachten op de ontknoping. Helaas begint langzaam het einde van deze serie te naderen, hopen dat de komende delen net zo spannend, zo niet nog spannender zijn, dan voorgaande delen.

GroetjesSerenaLente