Het is weer zover… Ik heb wederom een nieuwe gadget. En ik zou ik niet zijn als deze niet van Apple was.

Na heel veel geduld van mijn kant kwam gisteren dan eindelijk de nieuwe Apple TV uit. Echter nog niet in Nederland… Een tijdje geleden wilde ik er al eentje kopen, maar dit werd me toen door Marco afgeraden. Het zou verstandiger zijn als ik nog even op de Apple TV 3 zou wachten.

Donderdag kreeg ik ineens een berichtje van Marco. Hij ging in Oberhausen in de rij staan om de nieuwe iPad aan te schaffen. Of hij soms de Apple TV voor me mee moest nemen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken… Doen!!!

Ik volgde zijn berichtgeving omtrent de lancering en om 11.15 uur stond hij voor de deur met mijn nieuwe aanwinst. Wat een service, levering aan huis!!!

Ik was ’s ochtends al even naar de Action gereden om een HDMI-kabel aan te schaffen (Die volgens Radar heel goed uit de test komen en inmiddels nog maar € 2,19 kosten) en kon dus meteen beginnen met uitpakken en aansluiten.

Het is een heerlijk klein en compact apparaatje en het valt bijna niet op naast de tv. Qua kleur past het precies bij de voet van de tv, ik kon het wel zo uitgezocht hebben…

Nu hoefde ik de Apple TV niet direct voor films, dat zit tenslotte al standaard op mijn tv, maar ik kan nu eindelijk ook Uitzending gemist en RTL XL kijken. Gewoon aanzetten op je iPhone of iPad en via AirPlay afspelen op TV. Het is dan misschien wel aan te raden om je iPhone of iPad aan de stroom te hangen omdat het beeldscherm aan moet blijven staan.
En met mijn Amerikaanse iTunes account kan ik ook TV-Series downloaden. Er staan genoeg gratis afleveringen om te downloaden.

Heb je nu echter geen internet op je tv is het aan te raden om de app Air Video op je Mac en je iPhone en iPad te installeren. Op deze manier maak je een server aan waardoor je de films vanaf je Mac op de iPhone of iPad af kan spelen. Door hier dan weer op het AirPlay knopje te drukken spelen ze perfect af op je Apple TV.

Bij de Apple TV zit ook een afstandsbediening, maar deze is maar heel klein en voorzien van maar 3 knoppen. Het is mogelijk om een andere afstandsbediening te koppelen met je Apple TV en deze de benodigde toetsen ‘aan te leren’. Ik bedien nu dus alles met de afstandsbediening van mijn Sony Bravia. Ideaal, alles bij elkaar op maar 1 afstandsbediening. De remote die bij de Apple TV zat heb ik inmiddels gekoppeld met mijn MacBook Pro en deze gebruik ik nu om door mijn muziek in iTunes en zo te skippen. Komt deze ook nog van pas…

Verder heb ik ook nog de app Remote geïnstalleerd op mijn iPhone en iPad. Dit maakt het net iets makkelijker om je wachtwoorden en zoekopdrachten te typen.

Nu nog even wachten op de jailbreak, dan hoef ik straks niet eens meer films te downloaden, maar kan ik ze gewoon rechtstreeks vanaf het internet op de Apple TV kijken. Volgens mij is dan zelfs mogelijk om ook Uitzending gemist en zo op de Apple TV te installeren. Hier moet ik me echter nog even in verdiepen. Als jullie tips hebben met betrekking tot het jailbreaken hoor ik deze heel graag!!!