Het is weer eens tijd voor een geekblogje. Ik heb twee apps ontdekt waarvan ik denk dat jullie, de Apple fans onder ons, ze ook moeten gebruiken.

Overcast:

Ik vind het af en toe leuk om naar podcastst te luisteren. Niet alleen muziek, maar ook praatprogramma’s over gadgets en dergelijke. Natuurlijk heeft Apple zijn eigen app, maar die is het toch net niet. Ik heb nu een tijdje de app Overcast geprobeerd en vandaag heb ik ook in-app aankoop gedaan om de extra features te activeren.

Overcast 2

Overcast 1Uiteraard kun je je in de app abonneren op podcast (Alleen audio overigens, geen vodcastst), maar met de in-app aankopen ontgrendel je een paar mooie features waaronder een sleeptimer, voice boost en smart speed.

Als je je Twitter gegevens invoert kun je ook zien welke podcasts je vrienden op Twitter (Welke de app ook gebruiken) aanraden. Altijd fijn om nieuwe tips tegen te komen…

De app is in principe gratis te gebruiken, maar om de extra features te krijgen zul je € 4,99 moeten betalen. Tot nu toe vind ik het echter een prima uitgave.

Rest mij nu nog om aan jullie te vragen wat jullie favoriete podcasts zijn.

Duet Display

Ken je dat? Je hebt tig programma’s openstaan op je Mac, maar eigenlijk is er gewoonweg te weinig plek op je scherm. Hier komt Duet Display om de hoek kijken. Deze app maakt van je iPad of zelfs je iPhone (Hoewel ik deze iets te klein vind) een tweede scherm.

De iPad of iPhone dient met de kabel op de Mac te worden aangesloten en op beiden dient natuurlijk de app geïnstalleerd te zijn. De app voor de Mac is overigens gratis. Even de beeldscherminstelling op je Mac goed instellen (Staat de iPad links of rechts van je scherm) en je kunt aan de slag.

Duet DisplayIk kocht een tijdje geleden bij de Action een standaard waardoor mijn iPad op dezelfde hoogte als het scherm van mijn MacBook hangt en alles staat dus netjes naast elkaar. Hieronder even een kort filmpje om het iets te verduidelijken…

De app kost normaal € 14,99, echter is momenteel in de aanbieding voor € 7,99. Dat is natuurlijk een heel stuk goedkoper dan een extra monitor.

Mooie apps toch? De eerste voor een beetje ontspanning en de tweede om het werk allemaal net iets makkelijker te maken…

Groetjes