Soms kom je apps tegen waarvan je gewoon weet dat je ze ook met de rest van de wereld moet delen omdat ze wel heel erg handig zijn. Eentje daarvan is Wunderlist

wunderlist-icon

Wie kan er nog zonder lijstjes? Ik niet!!! Ik maak voor bijna alles wat ik moet doen een lijstje, boodschappen, films die ik nog wil zien, dingen die in de tuin moeten gebeuren, noem maar op…

Natuurlijk zit er op de iPhone ook een Herinneringen-app, maar Wunderlist is visueel zoveel mooier en makkelijker in het gebruik dat de originele app nu in een mapje zit weggestopt en Wunderlist op de eerste pagina van mijn iPhone en iPad prijkt. De app is overigens voor alle platformen (Dus ook Android) te downloaden en heeft zelfs gewoon een webpagina waar je op in kunt loggen.

Even een voorbeeld van 3 platformen naast elkaar. De webpagina, de app voor de Mac en de app voor de iPhone.

Webpagina… App Mac… App iPhone

Natuurlijk wil je niet alles in 1 lijstje hebben staan, maar wil je alles een beetje verdelen. Ik heb allerlei lijsten gemaakt, boodschappen, films die ik nog wil zien, klusjes in de tuin, maar ook dingen die ik op het werk moet doen. Het mooie is dat je jouw lijstjes ook weer in een categorie kunt zetten. Ik heb dus alles ook nog eens opgedeeld in privé en werk, dat maakt het allemaal nog overzichtelijker.
Bovendien zijn er standaard een aantal slimme lijsten die ervoor zorgen dat de herinneringen/taken waar je een datum aan hebt gehangen in je lijst van ‘Vandaag’ en ‘Week’ verschijnen.

Overzicht Privé Werk

Hashtags…

 

Al je herinneringen/taken kun je voorzien van een hashtag zodat je middels de zoekfunctie in 1 oogopslag kunt zien wat allemaal aan deze hashtag hangt.
Het is tenslotte mogelijk dat je iets wat met hetzelfde onderwerp te maken heeft in verschillende lijsten hebt staan. Al deze hashtags worden ook bewaard zodat je ze bij een volgende herinnering/taak snel en makkelijk toe kunt voegen.

 

Ik heb het zelf nog niet gebruikt, maar het is mogelijk om lijsten te delen met mensen die de app ook gebruiken. Mocht je dus bijvoorbeeld voor een werkstuk samen aan iets werken kun je direct zien dat iemand een taak al heeft uitgevoerd omdat hij/zij deze heeft afgevinkt.
Ook handig met boodschappen, je ziet dat iets op is en zet het meteen in het boodschappenlijstje zodat je partner in de winkel meteen ziet dat hij/zij dat ook nog even mee moet nemen.

Agenda…

 

Wat ik persoonlijk erg prettig vind is dat de Wunderlist een agendalink creëert waardoor je herinneringen/taken die je voorzien hebt van een datum ook in je digitale agenda verschijnen. Momenteel worden ze nog weergegeven als een ‘all-day event’, maar de makers van Wunderlist zijn er mee bezig om er tijden aan te kunnen koppelen.

Kortom, dit is een zeer uitgebreide app waar ik de laatste paar weken veelvuldig gebruik van maak. Inmiddels heeft Wunderlist al een update uitgebracht waarbij de app straks ook op de Apple Watch gebruikt kan worden. Ik heb de app WunderPebble overigens ook op mijn Pebble Watch staan, waardoor ik vanaf mijn pols even snel een herinnering/taak af kan vinken.

Er is overigens ook een pro-versie waarbij je toegang krijgt tot andere achtergronden en je onbeperkt bestanden toe kunt voegen, lijsten kunt delen en subtaken toe kunt voegen. De gratis versie is voor mij echter meer dan toereikend.

Gebruiken jullie deze app ook of zijn jullie bij deze overtuigd en gaan jullie hem ook toevoegen?

Groetjes