Ik was er langere tijd over aan het denken. Ik heb bergen met muziek op mijn harde schijf staan en ik wilde deze graag draadloos naar mijn stereo streamen. De Apple Airport Express leek daarom de perfecte oplossing…

Vrijdagmiddag ben ik even de grens over gedoken en heb bij de Mediamarkt in Herzogenrath het befaamde apparaatje gekocht. Het kost een paar duiten, maar dan heb je ook iets. Denk je… Overal op internet had ik gelezen dat de installatie enkele minuten in beslag zou nemen en dat het daarna zou spelen als een tierelier. Niets is minder waar!!! Ik ben echt (met ook nog flink wat online hulp) uren bezig geweest om alles een beetje fatsoenlijk werkend te krijgen. Nu heb ik het zo werkend dat ik tegelijkertijd kan internetten en muziek kan streamen. Alleen… Hij hapert om de paar seconden of stopt gewoon met spelen. Nu kan ik hem wel zo instellen dat hij alleen de muziek streamt, dan speelt hij foutloos, maar dat wil ik natuurlijk niet… Heeft er iemand misschien de perfecte oplossing voor me?

Vrijdagavond inderdaad nog even naar de Öcher Bend geweest. Ik blijf me erover verbazen wat ze tegenwoordig durven te vragen voor een ritje in een of andere machine. Zelfs een paar rondjes op een pony rijden kost al € 3,- Niet normaal!!!

Verder heb ik niet veel te vertellen over het weekend. Ik heb gewerkt en ’s avonds een beetje op de bank gehangen en geleerd.

Ja leren, want ik had gisteren weer een examen. Ik mag heel vrolijk roepen dat ik glansrijk geslaagd ben!!! Van de 15 beoordelingspunten waren er 5 cruciaal en moest ik er in totaal 7 hebben. Ik had er maar mooi 15!!! Nu zullen wel weer veel mensen gaan vragen welke opleiding ik dan volg, maar dat zet ik toch niet groot hier op het net. De mensen die mij wat beter kennen weten in ieder geval wel waar ik het over heb… Het is in ieder geval weer een stapje dichter bij mijn diploma.

Oh ja, kreeg nog een paar keer de vraag of ik inmiddels al iets van mijn iPhone had gehoord. Als ik van de voorgaande twee keren uit moet gaan zal ik deze nog zeker een dikke week kwijt zijn. Zo gauw ik hem weer terug heb zullen jullie dat beslist merken, want twitteren is op de Nokia echt een hel en doe ik dus bijna niet…

En dan heb ik vandaag lekker een dagje vrij. Ik ben eens begonnen met ontzettend lang uitslapen, echt heerlijk!!! Dadelijk eens even met de stofzuiger en zo door het huis rennen zodat hier alles ook weer netjes aan kant is.

Ik wens jullie allemaal nog een fijne dinsdag!!!

Update 19:00 uur:

Ik heb van @gervonken een ethernetkabel van 15 meter gekregen. Door deze tussen mijn router en laptop te hangen is het probleem met de Aiport Express helemaal opgelost. Muziek streamt nu draadloos en zonder te haperen naar mijn stereo. Ben helemaal happy, nooit meer cd’s branden!!! (Alleen dan af en toe voor in de auto…)