En toen was mijn verjaardag alweer voorbij… Ondanks dat ik zaterdag pas mijn feest heb, zijn er gisteren toch nog aardig wat mensen binnen gedruppeld. Uiteraard zijn mijn ouders geweest, Nicole, Lil en opa kwamen nog even langs en ’s avonds kwam onverwachts mijn broer met vriendin en kids nog even binnen. Leuk, dan voel je je meteen een stuk jariger!!!

Ik heb in ieder geval al een lekker feestweekend achter de rug. Zaterdagavond heb ik vanuit het werk mijn vakantie ingewijd op het examenfeest van de dochter van een collega. Ontzettend gezellig feest waar ik uiteindelijk maar ben blijven slapen omdat de alcohol toch een iets te grote aantrekkingskracht op me had.
Zondagmiddag naar huis gegaan, omgekleed en meteen weer door naar het volgende feestje. Jaarlijks wordt hier in de buurt het festival Bikes & Music gehouden. De naam zegt het al, motoren en muziek. Zondag speelde Anderkovver en heb ik gezellig een middagje in de tent gestaan. Goede muziek, veel bekenden gezien, altijd goed voor een middag fun!!!

De laatste paar dagen heb ik weer flink gespeeld met mijn iPhone en ik heb een paar leuke apps geïnstalleerd die ik jullie niet wil onthouden.

Nieuwe apps 21/07/2009

  • eBuddy: De vernieuwde eBuddy is nu aangepast om ook op de iPhone fatsoenlijk op MSN en nog wat andere netwerken te kunnen chatten. Het fijne is dat er nu een pushfunctie opzit zodat je nog een half uur online kunt blijven zonder dat de app aanstaat. Mooie bijkomstigheid is dat de app nu geheel in het Nederlands is. (Nimbuzz heeft inmiddels ook push, maar eBuddy ziet er veel mooier uit vind ik)
  • WeatherPro: Een betaalde app voor een veel uitgebreider weersvooruitzicht. Het laat precies zien hoeveel zon, neerslag enzovoorts er gaat komen.
  • Free RSS: Omdat ik zelf veel blog heb ik natuurlijk ook veel lezers waarvan ik de blogs ook weer lees. Je kunt je favoriete blogs op een envoudige wijze toevoegen en zelfs importeren vanuit Google Reader. Erg handig vind ik!!!
  • Boxcar: Een pushnotificatie app die ervoor zorgt dat er bericht verschijnt als je mentions of DM’s hebt in Tweetie of Twitterific. Dus geen gemiste berichten meer!!!
  • Birthminder: Deze app houdt aan de hand van je ingevoerde contacten bij wie er jarig is, hoeveel dagen het nog duurt en houd oud de jarige wordt.
  • TuneWiki: Een ontzettend gave app vind ik zelf. In deze app kun je de muziek die je in iTunes hebt gezet afspelen en zoekt er zelf de songteksten bij die in karaokevorm op het scherm verschijnen. Nooit meer de foute tekst zingen…

Dankzij Pedro ben ik nu ook helemaal into de vodcasts. Lekker ’s avonds in bed nog even een paar korte filmpjes kijken op je iPhone.

Vodcasts zijn podcasts met video. Een podcast op zijn beurt is weer een soort TV-show waar je je gratis op kunt abonneren.
iTunes kan deze Vodcasts automatisch downloaden en de volgende keer dat je je iPhone synchroniseert worden ze automatisch overgezet.

Ga naar Podcasts in iTunes en tik de titel van de podcast in, vervolgens kun je klikken op abonneren.

Ik ben nog een beetje aan het ontdekken, maar ik heb al een paar leuke vodcasts ontdekt. Ik wil ze jullie natuurlijk niet onthouden en zal degene die ik tot nu toe erg leuk vind al even voor jullie op een rijtje zetten.

  • Unboxing Live: Een Engelstalige vodcast waarin de allernieuwste gadgets worden uitgepakt. Leuke uitleg erbij…
  • iPhone App Demos: Een Engelstalige vodcast waarbij allerlei apps voor de iPhone worden geshowd en een uitleg erbij wordt gegeven. Altijd leuk om te zien hoe een app echt werkt voordat je hem aanschaft in de Appstore.
  • Editie NL: Spreekt voor zich. Elke werkdag komen er enkele vodcasts van de behandelde items voorbij.
  • Telekids Podcast!: Geweldig jeugdsentiment. De leukste momenten komen voorbij en het allerleukste… Afleveringen van Pittige Tijden!!! Heb gisteren in bed al dubbel gelegen…

Dat zijn tot nu wel even de 4 leukste vodcasts die ik heb ontdekt. Uiteraard sta ik altijd open voor suggesties en hoop dan ook dat jullie me wat tips willen geven.

Deze week heb ik met uitzondering van het feest niets bijzonders op de planning staan. De vooruitzichten voor het weer zien er redelijk goed uit. Vanochtend scheen het zonnetje al volop en ik heb het zwembad dat ik deze gekocht heb eens uit de verpakking getrokken en opgezet. Poeh, 3 meter doorsnede is toch best wel groot in mijn tuintje!!! Het water loopt inmiddels al ruim 2 uur en het is nog niet eens voor de helft vol, denk dat ik nog wel een paar uurtjes kan wachten…

Vanmiddag ga ik voor het eerst naar de fysiotherapeut, hopen dat hij me eindelijk van de pijn in mijn been af kan helpen. Ben benieuwd of het nu inderdaad vanuit mijn rug komt of dat het iets heel anders is.
Als ik dan toch in Hoensbroek ben ga ik meteen even naar Van Cranenbroek om hier een zeil, chloortabletten en een PH-setje voor mijn zwembad te halen. Ik ga het natuurlijk niet iedere week opnieuw vullen en op deze manier blijft het lekker schoon…

Zo, ik denk dat ik wel weer voldoende geschreven heb. Het is inmiddels een stuk rustiger in blogland omdat de meesten een blogpauze inlassen voor de vakantie. Hier zal het misschien ook wel een stuk rustiger blijven, ligt eraan wat ik allemaal ga doen en nog meemaak. Uiteraard verschijnt volgende week in ieder geval nog een blog over mijn feest!!!

Fijne vakantie allemaal!!!