Sommige lezers hebben het misschien al gezien. In de menubalk staat sinds kort een extra kopje, Adoptiegraven. Een kleine bijdrage van mij om de mensen die hun leven hebben gegeven voor de bevrijding van ons land te eren.

Al langere tijd heb ik interesse in de Tweede Wereldoorlog. Ik lees al sinds mijn jeugd graag boeken die zich in deze tijd afspelen en vind het altijd interessant om te weten wat de mensen heeft gedreven die bijvoorbeeld in het verzet zaten.

Limburg in WO II…Mijn vader adopteerde een tijd geleden al een graf op het Amerikaanse oorlogskerkhof in Margraten en vorige maand bezocht ik hier samen met hem de viering van Memorial Day. Mijn interesse was gewekt en ik besloot me ook aan te melden om een graf te adopteren. In Margraten waren alle graven reeds geadopteerd, maar er waren nog steeds namen beschikbaar op de ‘Wall of the Missing’. Deze week mocht ik dan mijn adoptiepapieren in ontvangst nemen. Ik was de adoptant geworden van Robert L. Clausen.

Afbeelding afkomstig van WWII in South-Limburg.

In onze zoektocht op internet kwamen pap en ik ook tot de ontdekking dat er op het Britse oorlogskerkhof in Brunssum eveneens adoptanten voor graven werden gezocht en ook hier meldden wij ons aan voor een graf. Van hen ontving ik enkele weken geleden al de papieren waaruit bleek dat ik de adoptant was geworden van Robert Gollan.

Inmiddels ben ik via internet druk op zoek naar gegevens over beide Roberts en probeer ik hun verleden zo goed en zo kwaad als dat kan te achterhalen. Inmiddels heb ik al een brief opgesteld welke naar Amerika zal worden verstuurd om verdere gegevens over Clausen op te vragen. Over Gollan is helaas minder informatie te vinden, maar ook hier wordt druk naar gezocht onder leiding van de voorzitter van het kerkhof.

De pagina’s zijn nog in onderhoud en hopelijk zullen deze in de loop van de tijd aangevuld kunnen worden met verdere gegevens en mogelijk zelfs met foto’s en een stukje genealogie. Ik hoop dat jullie het interessant vinden en mij mogelijk nog tips kunnen geven over waar ik verdere informatie kan vinden.

Groetjes Zomer