Jaaaa!!! Ik zit hier echt helemaal te stuiteren. Vanochtend kreeg ik, na een week in zenuwen te hebben geleefd, dan eindelijk het verlossende e-mailbericht. Ik ben aangenomen op de PABO!!!

De meesten van jullie die hier meelezen weten beslist waar ik werk en dat dit ook een fulltime baan is. De laatste tijd merkte ik echter aan mezelf dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Maar ja, zonder een beetje fatsoenlijke vooropleiding kom je tegenwoordig nergens meer.

Vorige week donderdag ben ik dus een dagje naar Eindhoven geweest om hier een toelatingsexamen voor een HBO opleiding te doen. Het is een zogenaamd 21Plus Toelatingsonderzoek. Dit is een algemeen onderzoek waarmee je na goed resultaat kunt kiezen welke opleiding je wilt gaan volgen. In mijn geval was dit dus de PABO.

Poeh, bloed, zweet en tranen… Ik had het me toch iets makkelijker voorgesteld dan het in werkelijkheid was. ’s Middags kreeg ik hier gelukkig al de uitslag van. Er waren 8 onderdelen waarvan ik er 5 boven het gemiddelde had gescoord, 3 op het allerhoogste niveau. Maar toch, je weet dat je het examen met een goed resultaat hebt afgelegd, de opleiding beslist uiteindelijk of je wordt aangenomen. Zenuwen alom…

Ik zit momenteel nog in de stuitermodus, heb eigenlijk nog geen idee wat me te wachten staat. Het wachten is nu op de informatie wanneer ik mag beginnen en hoe de uren zijn ingedeeld. Spannend!!!

Ik vermoed dat de opleiding al ergens in de loop van volgende week zal gaan beginnen. De komende 4 jaar zullen voor mij dus grotendeels bestaan uit werken en studeren (Voor de nieuwsgierigen onder jullie. Ik blijf gewoon fulltime werken en ga de PABO er in deeltijd naast doen). Maar… Dan krijg ik er uiteindelijk ook iets voor terug!!!

Ik heb er superveel zin in!!!