Vandaag kreeg ik van een vriendin het nieuwe boek van Simone van der Vlugt cadeau. Haar eerdere boeken hadden al behoorlijk indruk op me gemaakt en ik kroop dan ook direct met het boek in een hoekje van de bank.

Aan niemand vertellen

Lois is een jonge rechercheur Moordzaken, afdeling Noord-Holland Noord. Op het eerste gezicht leidt ze een overzichtelijk leven: ze heeft een eigen appartement in het centrum van Alkmaar en een uitdagende, spannende baan.

Als op een mistige novemberavond het verminkte lichaam van een man wordt gevonden, worden Lois en haar collega op een bizarre zaak gezet. De eerste naspeuringen lijken nergens toe te leiden. Het slachtoffer, David Hoogland, was een vrolijke basisschoolleraar met een leuke vriendin en een brandschoon verleden. Niemand kan echter het foldertje van de kunstexpositie van Maaike Scholten verklaren, dat wordt gevonden in Davids broekzak. En wie is Tamara – de vrouw zonder achternaam – die telkens opduikt? Het onderzoek strandt, tot een tweede en zelfs een derde moord nieuwe aanwijzingen opleveren. Lois weet zich meer en meer te verdiepen, in de psychologie van de moordenaar, geholpen door haar eigen moeilijke jeugd en een opbloeiende vriendschap met een psychiater. Kan zij voorkomen dat er nog meer doden vallen?

Bron: Goodreads

Dit is Simone op haar best!!! Al vanaf de eerste bladzijde werd ik geboeid en heb het boek dan ook in een middag uitgelezen. Ik heb zelfs tijdens het koken en eten gelezen om maar zo snel mogelijk achter de ontknoping te komen.

Halverwege het boek had ik wel ongeveer in de gaten hoe de vork in de steel zat, maar de uiteindelijke ontknoping geeft toch nog een heel andere wending aan het verhaal.
Een goede Nederlandse politiethriller die absoluut het lezen waard is!!!