Dit jaar is echt voorbij gevlogen. Voor mij was het een prima jaar waarin ik nauwelijks of geen tegenslagen had. Om jullie nog even mee te laten genieten hieronder dan nog even 2013 in vogelvlucht…

Jaaroverzicht

Na een jaar lang braaf iedere week een Instadiary te hebben geschreven leek het me wel leuk om aan de hand hiervan een overzicht van het hele jaar te maken met hierin de belangrijkste gebeurtenissen. Ondersteund door een aantal filmpjes (Met als muziek de bijbehorende nummer 1 van dat moment) zal dit wel een behoorlijke lange log worden, dus ga er maar eens goed voor zitten!!!
Aan de mensen die hier normaal alleen maar even lezen wil ik vragen om voor deze ene keer ook een reactie achter te laten. Ik zie dat mijn blog redelijk goed bezocht wordt, maar het aantal reacties blijft altijd rond de 10 steken. Laat mij gewoon eens zien wie hier allemaal meeleest!!!

Januari

Dat was een flinke koude maand!!! Er lag een dikke laag sneeuw en het verkeer was geheel ontregeld. Ik bezocht de dameszitting in Valkenburg en was blij dat de treinen nog reden, autorijden was praktisch niet te doen. Die maand hadden we ook de langste file ooit, maar liefst 1000 km, hopen dat dit geen voorbode is voor januari 2014.
Ik bezocht samen met een vriendin de show van Sara Kroos en lachte me helemaal een breuk.
In die maand kwam ik er ook achter waarom ik altijd zo’n pijn in mijn rug heb. Ik liet een röntgenfoto maken en kwam tot de ontdekking dat ik een ‘overgangswervel’ heb, mijn ruggengraat zit gedeeltelijk vastgegroeid aan mijn bekken. Fijn om te weten wat het is, maar waarschijnlijk zal ik nooit meer echt van mijn pijn verlost worden. Helaas…

Februari

De maand waarin bekend werd dat zowel de koningin als de Paus zouden aftreden. Tja, Serena treedt uit bij de kerk, dus de Paus treedt af… Dat kon niet uitblijven!!!
Carnaval liet ik bijna volledig aan mij voorbij gaan. Ik ging een week eerder nog naar een dameszitting, versierde de straat en keek de optocht. Verder lekker thuis gebleven, spaart ook altijd heel veel geld!!!
Halverwege de maand bezocht ik mijn eerste concert van 2013, ik ga samen met de stel vrienden naar het optreden van Doe Maar. Als puber heb ik hun muziek helemaal grijs gedraaid, dus deze kans kon ik niet voorbij laten gaan.
Eind februari kocht ik nog een extra vervoermiddel. Door mijn rugklachten is fietsen geen optie, dus ik koos voor een snorscooter. (Helaas werk ik inmiddels op een andere lokatie en is dat eigenlijk net te ver om met de scooter te gaan)

Maart

Dit is de maand waarin ik meestal langzaam weer tot leven kom. De lente deed weer haar intrede en ik klungelde al heerlijk een beetje in mijn tuintje.
Helaas sneeuwde het een week later weer volop en werd ik weer naar binnen verbannen. Het sneeuwde zelfs nog op 24 maart!!!
Verder had ik ook behoorlijk pech met mijn auto. Terwijl ik in bed lag werd mijn auto voor de deur aangereden en hierdoor brak het linkervoorwiel af. Gelukkig werd hij niet total loss verklaard en kan ik nog steeds trots in mijn Bella rondrijden.
In de laatste week van Maart verwende ik mezelf met een broodbakmachine en sindsdien stijgen er regelmatig heerlijke geuren op vanuit mijn keuken. Dat was alvast de eerste goede aankoop van het jaar!!!

April

In de eerste week van april deed ik misschien wel mijn beste aankoop van het hele jaar. Ik kocht mijn HomeWizard, het besturingssysteem waarmee ik bijna alle lampen in huis mee op afstand kan bedienen en welk ook meteen een volledig weerstation is. Gedurende de rest van het jaar kocht ik steeds kleine aanvullingen waardoor mijn huis nu ook een stuk veiliger is door deurmelders, rookmelder, camera en automatische verlichting. En het allermooiste? Ik ben ineens een stuk zuiniger geworden, op lange termijn zal het me beslist geld gaan besparen!!!
Halverwege april werd het weer heerlijk weer en kon ik eindelijk weer languit in mijn hangmatje genieten van het zonnetje en een goed boek. Er werd weer lekker lang gewandeld en genoten van de ontluikende natuur.
Het nieuws in april stond natuurlijk in het kader van de kroning van Willem-Alexander. Ik moest die dag werken en samen met collega’s hebben we onder het genot van een tompouce geprobeerd om alles een beetje te volgen.

Mei

Tja, mei is de maand waarin ik meestal probeer om mijn tuintje weer een beetje leuk aan te kleden. Ieder jaar komen er weer nieuwe dingetjes bij voor aan de schutting en dit jaar kocht ik een paar wel hele mooie planten.
Ik had deze maand ook een weekje vrij, maar daarin regende het zo hard dat ik veel binnen moest zitten en dus bij gebrek aan beter lekker veel heb gelezen.
Ik bezocht samen met pap het oorlogskerhof in Margraten en adopteerde hier een naam van een vermiste soldaat op de muur. Tevens adopteerde ik nog een graf op het oorlogskerkhof in Brunssum.
In de laatste week van mei deed ik alweer een zeer goede aankoop. Ik voorzag mezelf van een iPad mini. Na een aantal modellen over te hebben geslagen werd het tijd voor een nieuwe iPad. En wat ben ik er nog steeds blij mee!!! Ik sleep hem dagelijks mee naar het werk, maak er aantekeningen op, lees er boeken en magazines op, kijk filmpjes in de tuin en in bed en uiteraard wordt er op de bank ook gewoon op gesurft.

Juni

Tja en in de eerste week van juni deed ik meteen weer een aankoop (Volgens mij had ik geld te veel…) en kocht ik een nieuwe bril. Na mijn vorige Ray-Ban al een jaar te hebben gedragen werd het weer tijd voor een nieuwe. Tja, alweer een goede aankoop, dat ding heb ik tenslotte de hele dag op mijn neus…
Verder gebeurde er in juni niet veel schokkends, ik was lekker veel bezig in mijn tuintje en fleurde mijn garage op mijn plantenbakken en een leuke tuinposter. Jaja, ik word nog eens een echt ‘tuinierder’.

Juli

En alweer een geweldig aankoop gedaan. Bij de Aldi kocht ik een zogenaamde robotstofzuiger, die ik ‘Rosey’ heb genoemd. Drie keer in de week rijdt ze op eigen houtje over mijn benedenverdieping en houdt alles keurig schoon voor me.
Juli was ook de maand waarin ik mocht genieten van mijn zomervakantie. En wat had ik een heerlijk weer!!!
Ik kocht een zwembadje en wisselde de koelte af voor het lekkere hangen in de hangmat. Ondertussen vierde ik ook nog mijn 34e verjaardag en kreeg ik veel bezoek en werd ik verwend met allerlei leuke cadeautjes.

Augustus

Helaas, in de eerste week van augustus was mijn zomervakantie helaas weer voorbij en begon het lieve leventje weer.
Een week later begon ik op een nieuwe werkplek in het kader van een stage en tot op heden bevalt het me daar uitermate goed!!! Hopen dat ik hier nog langer mag blijven, ik voel me echt helemaal op mijn plek nu…
Ondertussen klungelde ik een beetje aan de inrichting in mijn woonkamer en genoot van de rust die van een regelmatig rooster uitgaat. Mijn ouders gingen op vakantie naar Italië en brachten een prachtige pastamachine mee. (Die ik nog steeds moet inwijden…)

September

Ik genoot van een etentje met een vriendin op een terrasje in Valkenburg en at heerlijke tapas.
Mijn vader had een geweldige actie in zijn winkel met korting op zonnebrillen en ik scoorde maar liefst 3 nieuwe Ray-Bans. Absoluut mijn favoriete merk…
Langzaam gingen we richting de herfst en ik kocht een paar leuke dingetjes om het huis in beetje i herfstsfeer te dompelen.
September was ook de maand waarin Netflix zijn intrede deed in Nederland en ik raakte meteen helemaal verslingerd aan de serie ‘Orange is the new black’.
Met het oog op de invallende herfst ging ik online op zoek naar nieuwe winterschoenen. Ik vond een paar van Timberland dat ik daarna in Heerlen in een winkel snel even haalde.
Ook de Scentchips deden met mijn verjaardag al hun intrede hier in huis en ik creëerde nu een gezellige schaal voor op de salontafel.

Oktober

Nu ik zo een jaaroverzicht aan het maken ben zie ik dat het afgelopen jaar toch best wel veel gekocht heb. In oktober shopte ik weer eens paar leuke dingetjes voor in huis en ik was ook wel toe aan een nieuwe winterjas.
De beste aankoop van de maand was echter toch mijn nieuwe entertainment set van Samsung. Mijn oude installatie was niet voorzien van HDMI wat inhield dat ik het geluid van de tv niet in Dolby af kon spelen. Ik wilde ook graag mijn muziek via de Apple TV afspelen en dus kocht ik een nieuwe set. Nu, 3 maanden later ben ik er nog steeds ontzettend blij mee. De radio speelt dagelijks en ik heb al heel wat films gekeken waarbij de kogels je nu letterlijk om de oren fluiten.
Samen met pap bezocht ik eindelijk het door ons geadopteerde graf op het oorlogskerkhof in Brunssum.
Met al die aankopen is een extra zakcentje natuurlijk nooit weg en ik had dit keer geluk dat ik de lotto op het werk mocht winnen, fijn om bij de entertainment set te leggen!!!

November

Bij aankoop van mijn entertainment set zat ook een actie waarbij je maar liefst 8 Blu-Rays voor niks kreeg. Ik ben en blijf natuurlijk een ‘Hollander’ en bestelde deze uiteraard. Begin november mocht ik ze al ontvangen (Hoewel ik er nog steeds geen een heb gekeken).Zoals ieder jaar bezochten we ook dit jaar weer met een grote groep de Night of the Proms. Ieder jaar weer erg gezellig…
Ja hoor, weer een aankoop… Dit keer kocht ik een smartwatch, de Pebble. Nu, na het horloge een maand te hebben gedragen zou ik al niet meer zonder kunnen. Ik trek mijn iPhone 100 x minder uit mijn broekzak, gewoon omdat ik alle meldingen nu rechtstreeks op mijn pols af kan lezen. Ondertussen leukte ik het horloge nog een beetje op met een ander bandje en een skin en nu is het helemaal ‘mijn’ ding.
En nog een jaarlijks uitje, we gingen weer met een hele lading meiden naar de dameszitting in Hoensbroek. Helaas was het programma (net niet) waardeloos, maar gezellig was het toch!!!

December

Ik ontdekte een nieuwe serie op Netflix, ‘Suits’. Helaas staat seizoen 3 hier nog niet online, maar ik ben natuurlijk niet voor 1 gat te vangen. Blij de plaatselijke nzb-boer haalde ik het laatste seizoen binnen en ik ben nu nog vrolijk bijna dagelijks een aflevering aan het kijken.
De eerste week van december staat natuurlijk in het teken van Sinterklaas en ook bij mijn ouders thuis werd dit gevierd op pakjesavond. Ik werd verwend met een contactgrill, die ik ook erg graag wilde hebben. Wat een heerlijk apparaat!!! Ik heb er al vlees en vis op gegrild, maar het is ook perfect om panini of tosti’s op te maken.
Toen Sinterklaas was vertrokken werd het tijd om ook de kerstboom weer zijn intrede te laten doen in de woonkamer. (Hoewel ik hem de 27e alweer terug heb verhuisd naar de zolder, ik miste toch wel mijn grote schemerlamp ’s avonds)
En eindelijk ben ik overstag gegaan. Ik sta al jaren bij de Intratuin te kwijlen bij het kerstdorp en dit jaar deed ik mijn eerste aankopen voor een eigen dorp. Ik ben een klein beetje doorgeslagen in de hoeveelheid, maar via Marktplaats en in de uitverkoop na Kerst heb ik erg leuke koopjes kunnen krijgen.
Kerstavond werd ook gevierd bij mijn ouders en buiten een envelopje kreeg ik ook nog een paar kleinigheden voor in de keuken en op de badkamer. Flink verwend!!!

Natuurlijk is er in de rest van de wereld nog veel meer gebeurd, maar als het goed is lezen jullie ook allemaal de krant en kijken jullie naar het journaal. Op Twitter kwam ik echter nog een plaatje tegen dat 2o13 wel heel erg goed weet samen te vatten.

Jaaroverzicht 2013

En zo is het jaar dus voorbij gevlogen. Ik hoop dat ik jullie in 2014 allemaal weer op mijn blog mag verwelkomen en ik wens jullie allemaal het allerbeste voor 2014. En zoals wij hier in Limburg zeggen… ‘Unne goeie roetsj!!!’

Groetjes-Serena-schuin-winter